Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
Slavlje u Splitu

Jadrolinija dočekala 12-milijuntog, a splitska luka 5-milijuntog putnika

Snimio Mario MATANA
Snimio Mario MATANA
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2017. u 15:47 2017-12-18T15:47:00+01:00

»Idemo s više brodova koji su polivalentni i koji mogu dolaziti u luke koje su sada nedovoljno razvijene«, rekao je Sopta

SPLIT Jadrolinija je u ponedjeljak dočekala 12-milijuntog ovogodišnjeg putnika i to u Gradskoj luci Split, koja je istovremeno zabilježila 5-milijuntoga putnika ove godine.

»Dosegli smo povijesni rekord u broju putnika. Imamo 12 milijuna putnika i tri milijuna prevezenih vozila. Raduje da je sve to učinjeno u skladu s najvišim sigurnosnim standardima«, rekao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.
Izjavio je da je financijsko stanje kompanije stabilno te da se iduće godine očekuje raspisivanje natječaja za izgradnju broda za vanjske otoke.
»Idemo s više brodova koji su polivalentni i koji mogu dolaziti u luke koje su sada nedovoljno razvijene«, rekao je Sopta.
Dodao je da se s lučkim upravama intezivno radi na gradnji i proširenju lučkih kapaciteta kako bi novi brodovi mogli pristajati.
Državna tajnica u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac podsjetila je da je prije desetak godina u Luci Split bilo svega 1,6 milijuna putnika godišnje, dok je Jadrolinija s tri milijuna putnika godišnje skočila na 12 milijuna. Smatra da je to dokaz kako se treba ići naprijed s jačanjem flote i u razvoj infrastrukture.
Direktor Gradske luke Split Vice Mihanović istaknuo je da zadnjih 20 godina ta luka ima porast putnika veći od 300 posto.
Vesni Kurtić kao pet milijuntnoj putnici Gradske luke Split i Alfredu Dominisu kao 12 milijuntnom putniku, uručene su prigodne nagrade. Oni su u Split stigli s Brača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.