Smirivanje tenzija

Izbori u HDZ-u: Petar Škorić povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke

Hina

Foto/Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto/Miranda Cikotic/PIXSELL

»Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i 'fair play' kampanju



ZAGREB – Petar Škorić u četvrtak je povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a, poručivši na Facebooku kako želi sve u stranci potaknuti na smirivanje tenzija i »fair play« kampanju na stranačkim izborima, te je ponovio da potporu daje aktualnom predsjedniku Plenkoviću za novi mandat.


Škorić je na svom Facebook profilu naveo da je – nakon objave svih kandidatura, sinoć podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren kako je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje, koja se, kako navodi, posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa.


»Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama.




S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i ‘fair play’ kampanju.


HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači«, poručio je u objavi Škorić, predsjednik splitske gradske organizacije HDZ-a.


Zahvalio je i svim članovima i simpatizerima HDZ-a na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature za potpredsjednika stranke.


Škorić je naglasio kako je u svojim istupima često naglašavao da je bogatstvo HDZ-a u širini i različitosti, a njegova snaga u jedinstvu.


Također, ističe, zalagao se i protiv blokovskih podjela unutar ‘jedne obitelji’, a aktualnom predsjedniku Plenkoviću sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama njihovoga tradicionalnog glasačkog tijela.


»Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.


U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana«, napisao je večeras Škorić na Facebook profilu.