Visoki sud u Londonu

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj!

Hina

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Visoki sud tako je odlučio razmotrivši  zahtjev osnivača Agrokora na pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj



Visoki sud u Londonu odlučio je da će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj, javlja televizija N1.


Visoki sud tako je odlučio razmotrivši  zahtjev osnivača Agrokora na pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj.


Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje Hrvatskoj.




Sudac koji odlučuje o izručenju Todorića Hrvatskoj je Duncan Ouseley, a sudnica je bila popunjena do posljednjeg mjesta.


Ivica Todorić ušao je danas u sudnicu na sporedni ulaz. Stigao je u pratnji supruge, prevoditeljice i odvjetnice Cherie Blair. Zastupao ga je James Hines.


Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.


Uoči sudske odluke, Todorić je dao intervju beogradskom Nedeljniku, na kojem je iznio zanimljivo razmišljanje o tome hoće li tužiti državu.


Na pitanje sprema li tužbu za povrat imovine odgovorio je: “Vrlo zanimljivo pitanje. Sve opcije su moguće. Ja o tome ne razmišljam mnogo. Nisam time opterećen. Do sada sam se borio da ne govorim po svijetu protiv svoje države. Nisam je htio ni tužiti. Želio sam prikupiti što više činjenica i podataka. A hoću vidjeti kako će se država ponijeti…”