Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Predsjednik Živog zida

Ivan Vilibor Sinčić: "Mi se sada borimo s HDZ-om, sa SDP-om, s kim god treba za prvo mjesto"

Ivan Vilibor Sinčić: "Mi se sada borimo s HDZ-om, sa SDP-om, s kim god treba za prvo mjesto"
Ivan Vilibor Sinčić: "Mi se sada borimo s HDZ-om, sa SDP-om, s kim god treba za prvo mjesto"
Autor:
Objavljeno: 26. prosinac 2018. u 21:00 2018-12-26T21:00:00+01:00

Prema posljednjem Crobarometru SDP više nije najjača opozicijska stranka - pretekao ga je Živi zid. Iako je razlika tek 0,1 posto, u političkom smislu za Živi zid to je psihološka prednost

Prema posljednjem Crobarometru SDP više nije najjača opozicijska stranka - pretekao ga je Živi zid. Iako je razlika tek 0,1 posto, u političkom smislu za Živi zid to je psihološka prednost.

Koji su planovi stranke koja je najviše profitirala u 2018. godini, s kime bi surađivali, s kime ne, ali i što misle o nekim aktualnim temama, za Dnevnik Nove TV govorio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

U utorak ste nakon objave da s SDP-om dijelite drugo mjesto rekli kako ćete biti pobjednici. Vi znate da od 90.ih godina pored HDZ-a nikada nitko nije bio pobjednik koji je mogao sam formirati vladu?

"Što se tiče HDZ-a, moramo gledati 90-te godine i sada."

Govorimo od 2000. godine.

"Tako je. Mi se sada borimo s HDZ-om, sa SDP-om, s kim god treba za prvo mjesto. Naša ideja je donijeti jednu mladu novu generaciju da artikulira svoja mišljenja i zauzme vlast u Hrvatskoj."

Mislite da možete osvojiti apsolutnu većinu?

"Mi u to vjerujemo. U to smo krenuli 2011. godine kad smo ušli u političku borbu."

Svi upozoravaju da će sljedeći saziv biti još umrvljeniji i da je to nemoguće. Možda varate svoje birače i govorite im stvari koje nisu realne?

"Mi nikada ne varamo svoje birače. Mi ćemo kadtad morati mijenjati politički sustav jer je on zastario, nedorečen i ima niz anomalija koje nas dovode u krizu kakva jest. Međutim, mi nemamo druge nego slijediti svoj put do konačne pobjede, ali možda se pojave u toj novoj generaciji neke druge stranke s kojima će se moći surađivati."

Ali ne ove sada?

"Ne, ove koje vidimo sada vidimo u Hrvatskom saboru, s njima se ne može surađivati. One su dovele Hrvatsku tu gdje ona jest i to je naš stav."

Dakle, ako niste apsolutni pobjednik, nećete ni s kim u koaliciju?

"Kažem, ako se pojave neke nove, zdrave snage - vrlo rado bismo s njima surađivali. Kako i možemo nakon jednog Borga, ovog što se događa u aferi SMS, s jednim HDZ-om?"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu