Vremenska prognoza

Ispred nas je idealan vikend, s temperaturama preko 20 stupnjeva. Iskoristite ga, jer slijedi nova promjena

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu i tijekom dana još ponegdje može biti povremene kiše, a češća sunčana razdoblja vjerojatnija su poslijepodne. Uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak najviša temperatura bit će oko 15 °C. U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Poslijepodnevna temperatura između 13 i 16 °C.


Promjenljive naoblake bit će i u gorju, dok će na sjevernom Jadranu biti znatno više sunčana vremena. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre između 1 i 3 °C, na moru od 4 do 9 °C, a najviša dnevna između 10 i 14 °C, na moru oko 15 °C.


Pretežno sunčano bit će i na srednjem Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti promjenljive naoblake. Puhat će umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz malo do umjereno valovito more. Danju ugodno toplo, uz temperaturu oko 16 °C. Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju u okretanju na sjeverozapadni i zapadni vjetar.”




U dane vikenda na kopnu barem djelomice sunčano i još toplije, u nedjelju nerijetko uz temperaturu i višu od 20 °C. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a uz više oblaka u nedjelju malo kiše može pasti u gorju. Početak sljedećeg tjedna donosi promjenu vremena uz kišu i zahladnjenje, s kojim će u gorju vrlo vjerojatno biti susnježice i snijega.


Na Jadranu pretežno sunčano, a u nedjelju uz više oblaka može pasti i malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno i jako jugo, uz porast temperature zraka. Od ponedjeljka umjereno do pretežno oblačno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Zapuhat će jaka, na udare i olujna bura uz zahladnjenje, piše HRT.