Kvote i autobusi

‘Ide firma Krstić za Zagreb’: HDZ-ovci dobili direktivu pred dolazak Angele Merkel

Portal Novilist.hr

Photo Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo Hrvoje Jelavic/PIXSELL



ZAGREB Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za izbore za Europski parlament u subotu u Zagrebu, nazočit će i njemačka kancelarka Angela Merkel i kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, izvijestili su u petak iz HDZ-a.


Na središnjem predizbornom skupu u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, doznaje Hina, sudjelovat će dvanaest HDZ-ovih kandidata za EU izbore, a stranačkim članovima i simpatizerima obratit će se predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, te Manfred Weber i Angela Merkel, nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlamen Karlo Ressler i druga na listi Dubravka Šuica kao i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.


Na predizbornom skupu, koji počinje u 18,30 sati, očekuje se dolazak velikog broja uglednika iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života. Iz HDZ-a navode da je akreditirano oko 200 domaćih i stranih novinara, snimatelja i fotoreportera.




Također, HTV će, kao članica Europske radiodifuzijske unije (EBU), izravno prenositi taj skup za više zemalja, dodaju iz stranke.


Ranije popodne, premijer Plenković sastat će se u Banskim dvorima s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel i kandidatom EPP-a za predsjednika Europske komisije Weberom, javlja Hina.


Očekuje se između 5.000 i 6.000 ljudi. Šefovi županijskih organizacija dobili su kvote koliko članova moraju dovesti na skup u Zagreb, piše Večernji. Zagrebačka organizacija HDZ-a treba osigurati najviše, čak 3000 članova, a Osječko-baranjska županija, primjerice, mora dovesti 550 HDZ-ovaca, za što su osigurali osam autobusa.


– Ide firma Krstić za Zagreb, našalili su se novinarima Večernjeg slavonski HDZ-ovci koji će dovesti 400 članova “seniora” i 150 mlađih HDZ-ovaca.


Iako su na HDZ-ovim skupovima, barem ranije, često bile isplanirane scenografije, kada treba pljeskati, mahati zastavicama…, izvori Večernjeg sada tvrde da nema naputaka kako proizvesti euforičnu atmosferu.


Izvori iz Predsjedništva HDZ-a prepričali su kako je Plenković nekim županijskim organizacijama zamjerio jer nisu adekvatno dočekali HDZ-ove kandidate u kampanji za EU parlament.


– Prigovorio im je zbog loše organizacije kada su kandidati bili u njihovim županijama i rekao da će se to sve valorizirati, tko se kako potrudio u kampanji, ali i na dan izbora, rekao je sugovornik iz Predsjedništva Večernjem.


Vodstvo HDZ-a očekuje potpuni angažman HDZ-ovaca na terenu 26. svibnja, međutim nisu svi u HDZ-u zadovoljni ni listom niti su zaboravili Istanbulsku konvenciju pa postoji mogućnost da se dio HDZ-ovih birača okrene desnim listama, piše Večernji.