IMOVINSKA KARTICA – AFERA VIKENDICA: Ministar Marić tvrdi da mediji stvaraju huškačku atmosferu protiv njega

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

"U huškačkoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona izgleda nije ni bitna", izjavio je Marić novinarima prije sjednice Vlade.



ZAGREB – Ministar državne imovine Goran Marić odbacio je prozivke u medijima da je u imovinskoj kartici prijavio višestruko nižu vrijednost svoje vikendice u Živogošću, navodeći da ju je kupio prije sedam godina u vrijeme krize, da je u imovinskoj kartici naveo cijenu iz kupoprodajnog ugovora te prijavio sve na što ga zakon obvezuje, ali da se “huškači s tim nikako ne mogu pomiriti”.


“U huškačkoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona izgleda nije ni bitna”, izjavio je Marić novinarima prije sjednice Vlade.


Večernji list danas piše da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa idući tjedan razmotriti slučaj ministra Marića na temelju teksta u tjedniku Globus, koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012. kad ju je kupio.




Ministar je istaknuo kako nema potrebe za procjenom tržišne vrijednosti, ocjenjujući interesantnim da se to ne traži za brojne nekretnine na atraktivnim lokacijama u vlasništvu drugih dužnosnika.


Uvjeren je da “kamen spoticanja” nije njegova vikendica, već 1.300 onih protiv kojih se vodi postupak za iseljenje i naplatu potraživanja, onih koji 25 godina nisu plaćali korištenje državnih nekretnina, protiv trgovačkih društava i onih koji su podzakupom zaradili stotine milijuna kuna.


Povjerenstvu za sukob interesa dat ću sva objašnjenja


“Taj polusvijet više to neće moći raditi”, poručio je Marić te najavio da će Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uvijek biti na raspolaganju i dati mu sva objašnjenja.


Naglasio je da nikome ne pogoduje te najavio da će prijaviti sadašnju vrijednost nekretnine ukoliko za to postoji zakonska obveza, ali da neće raditi ono što nije potrebno. Ustvrdio je i da u vrijeme kada je vikendicu kupio iznos od 850 tisuća kuna “nije bio smiješan”.


“Predobro znam što trebam prijavljivati. Ja nemam dohodak od iznajmljivanja apartmana i sve što moram prijaviti, ja prijavljujem. Kod mene nema tajni, misterioznosti, a s tim se ovi huškači nikako ne mogu pomiriti”, poručio je.


Na pitanje da obrazloži tko su ti ljudi za koje je rekao da su izravno prodavali i davali u zakup prostore u središtu Zagreba, odgovorio je da ne cilja ni na koga i da se zna tko što radi i protiv koga.