Predsjednički kandidat o slučaju Šuica

‘I ja ću objaviti svoju imovinsku karticu’: Miroslav Škoro pozvao Dubravku Šuicu da objasni otkud joj imovina

P. N.

snimio Ivica Galović / PIXSELL

snimio Ivica Galović / PIXSELL

"Gubitak povjerenja u državne institucije jedan je od najvećih problema s kojim se Hrvatska suočava od svoga osamostaljenja. Tome najviše pridonosi percepcija građana da su političari korumpirani i da su se obogatili obnašajući dužnosti na koje su izabrani."



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro javno je pozvao Dubravku Šuicu da predstavi svoju imovinsku karticu i način na koji je stekla svoju imovinu. U objavi na svom službenom Facebook profilu predsjednički kandidat je napisao:


“Gubitak povjerenja u državne institucije jedan je od najvećih problema s kojim se Hrvatska suočava od svoga osamostaljenja. Tome najviše pridonosi percepcija građana da su političari korumpirani i da su se obogatili obnašajući dužnosti na koje su izabrani. Upravo zato najavio sam da ću tijekom kampanje objaviti svoju imovinsku karticu, iako me zakon na to ne obvezuje, kao što sam u svakom trenutku spreman objasniti i kako sam stekao tu istu imovinu.”


Isto očekujem, nastavlja Škoro, “od ostalih kandidata, ali i od aktualnih dužnosnika, pogotovo od onih na najvišim funkcijama”.




– A funkcija potpredsjednice Europske komisije jedna je od najviših. I zato, ne razumijem nervozu premijera Plenkovića kad pokušava sve druge okriviti za neku urotu i podrivanje njegove kandidatkinje. Želim vjerovati da je gospođa Šuica tih puno milijuna eura zaradila poštenim radom zajedno sa svojom obitelji. Javno je pozivam da hrvatskoj javnosti predstavi svoju imovinsku karticu i način na koji je stekla tu istu imovinu. Za europske vrijednosti nije se dovoljno samo deklarativno zalagati, njih treba živjeti i biti primjer drugima, poručio je predsjednički kandidat Škoro.