Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Dugoročna prognoza

I Vakula misli da bi drugi dio veljače mogao biti iznadprosječno topao

Foto Boris Scitar / PIXSELL
Foto Boris Scitar / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2019. u 7:21 2019-02-06T07:21:23+01:00

Ni u nastavku tjedna u Hrvatskoj i okolici neće biti nekih velikih meteoroloških ekstrema, ali i u srijedu još hoće na Jadranu jake i olujne bure, ponegdje i s orkanskim udarima, uglavnom podno Velebita. I noćni i jutarnji "minusi" od srijede do subote u kopnenom će području ponovno biti česti, a mogući su i mjestimice uz more.

Premda posvuda neće biti sasvim suho, sunčanog vremena bit će više nego prošlih dana pri čemu se dnevna temperatura zraka u većini krajeva do petka neće znatnije mijenjati, a za vikend, uz jačanje jugozapadnjaka, na Jadranu i juga, ponovno će biti i znatno iznad prosječne za ovaj dio veljače. Štoviše, na gotovo ranoproljetne vrijednosti valja nam se priviknuti i početkom sljedećega tjedna, ali još je odviše rano tvrditi da je sa zimom gotovo.

Premda najnovije dugoročne prognoze daju povećanu vjerojatnost iznadprosječne topline i u drugoj polovini veljače - promjene su još moguće - sjetimo se samo prošlogodišnje veljače, a ne smije se zaboraviti i da je pouzdanost prognoza srednje tjedne temperature zraka za treći i četvrti tjedan unaprijed manja nego za prva dva, kada je u većini kontinentalne Hrvatske između 75 i 85 %, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula..

Idućih dana u unutrašnjosti će biti barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, osobito u četvrtak. Oborina uglavnom neće biti. Jutra će biti hladnija, a dnevna temperatura se do subote neće zamjetno mijenjati. Za vikend stiže zatopljenje pa će početkom sljedećeg tjedna biti razmjerno toplo. Na Jadranu u nastavku tjedna većinom sunčano, a uz prolazno povećanu naoblaku malo kiše može pasti ponovno u petak, uglavnom u Dalmaciji. Bura će slabjeti u četvrtak. Temperatura zraka bez veće promjene.", prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.