Posljednji pozdrav

I Rijeka se uz pjesmu oprostila od Olivera: Mnoštvo ljudi okupilo se na Korzu i – zapjevalo

P. N.

Snimio D. Škomrlj

Snimio D. Škomrlj



Cijela se zemlja danas oprašta od Olivera Dragojevića, pa tako i Rijeka gdje su se na Korzu ispod Gradske ure okupili njegovi poštovatelji i kolege glazbenici te su spontano zapjevali, a  kako je to izgledalo možete pogledati u videu i fotogaleriji koju je snimio naš fotoreporter. 


Foto Borna Filic/PIXSELL


Foto Borna Filic/PIXSELL



Zagrepčani se također, na svoj način, opraštaju od glazbene legende. Uz Koncertnu dvoranu »Vatroslav Lisinski« gdje je održao brojne nastupe pred uviejk punom dvoranom Zagrepčani pale svijeće, ostavljaju cvijeće, ali i poruke za jednog i jedinog Olivera.





Fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice večeras su u Oliverovom znaku, a iz zvučnika  dopire njegova bezvremenska glazba.



Članovi Zavičajnog Društva Dalmacije poslali su nam dopis u povodu smrti Olivera Dragojevića koji objavljujemo u cijelosti:


”Svi smo mi na ovom svijetu samo smo prolaznici sa željom da ostavimo barem malen trag u srcima drugih ljudi. Trag po kojem će nas pamtiti i o nama pričati… Trag koji je u kratkom životu Oliver ostavio u svakom od nas neizbrisiv je i predubok. Trag koji je ostao čista je emocija, duboka i iskrena, a gubitak nažalost nenadoknadiv. Dalmacija je ovih dana zanijemila, a bila je raspjevana, vesela. Utihnuo je prvi glas Dalmacije, apostol glazbe, glazbe za dušu, za feštu i tugu, umjetnik uz čije su pjesme stasale generacije, utihnuo je dalmatinski slavuj.


Nažalost nije izgubila samo Vela luka ni Dalmacija, izgubila je hrvatska kultura najvećeg glazbenog talenta, čovjeka koji je iskreno živio svoje pjesme, ljubio svoju domovinu i svoj rodni kraj. Njegove pjesme vječno će nas zato vraćati u naš rodni kraj, mjesto gdje smo uvijek mladi i vječno sretni.”