Udar na prava manjina

I Božo Petrov za referendum: Građani su svojim potpisima istjerali političke elite na čistinu

Hina

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

"Građani se ne slažu s politikom 'čuvanja leđa' koja je nedavno i službeno inaugurirana kod vladajuće partije. Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu", istaknuo je.



ZAGREB – Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u srijedu je u Saboru komentirao informaciju po kojoj je inicijativa “Narod odlučuje” prikupila dovoljan broj potpisa građana za raspisivanje referenduma o izbornom sustavu, ocijenivši da su “sada građani političke elite istjerali na čistinu”.


“Očigledno je da je referendumska inicijativa za promjenu izbornih pravila dobila široku potporu građana. Ovo je ujedno i snažna poruka koju su građani poslali vladajućim političkim oligarhijama”, ocijenio je Petrov.


“Građani se ne slažu s politikom ‘čuvanja leđa’ koja je nedavno i službeno inaugurirana kod vladajuće partije. Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu”, istaknuo je. 





“Podsjećam da je Most u zakonodavni postupak uputio prijedlog zakona o tri preferencijalna glasa kojega vladajući već više od godinu dana ignoriraju i ne žele o njemu niti raspravljati. 
Sada će o tome odlučiti građani”, poručio je čelnik Mosta.