Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Konferencija Novog lista

foto/video "Hrvatski turizam mora se prilagoditi novim generacijama. One će uskoro činiti osnovu našeg turizma"

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2019. u 12:22 2019-09-25T12:22:00+02:00

U sveukupnom hrvatskom turizmu participacija najmlađih generacija, definiranih kao Y i Z je jako velika, čak do 30 posto, istaknuo je Frano Matošić, državni tajnik u Ministarstvu turizma

Projekt Hrvatski digitalni turizam koji smo pokrenuli uz pomoć sredstava EU, a koji će se dovršiti do kraja 2021. godine, pokazuje koliko pažnje posvećujemo potrebama najnovijih generacija, onih koje definiramo kao Y i Z, onih  koje se informiraju ali i turistički definiraju isključivo putem "pametnih telefona".

N259VK47
Konferencija Novog lista: Putovanje za generacije X,Y, Z (3) / Snimio Vedran KARUZA

Sustav koji sam istaknuo će objediniti čitav sektor i njegove dionike, baš kao i sve usluge koje pružamo u turizmu.

N259VK08
Konferencija Novog lista: Putovanja za generacije X,Y, Z (1) / Snimio Vedran KARUZA

Ali i dok traje implementacija tog sustava, zahvaljujući također digitalnom sustavu, platformi e-visitor, nama je itekako poznato da je u sveukupnom hrvatskom turizmu participacija najmlađih generacija, definiranih kao Y i Z jako velika, čak do 30 posto.

N259VK29
Konferencija Novog lista: Putovanje za generacije X ,Y, Z (2) / Snimio Vedran KARUZA

Stoga, jako je važno moći brzo se prilagođavati tim generacijama, ljudima koji će u vremenima što dolaze činiti osnovu i našeg turizma, istaknuo je Frano Matošić, državni tajnik u Ministarstvu turizma u uvodnom dijelu konferencije "Putovanja za generacije X,Y, Z" koju su u opatijskom hotelu Milenij zajednički organizirali Novi list, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska elektroprivreda kao i Jadrolinija.

nl08
Konferencija Novog lista: Putovanja za generacije X, Y i Z / Foto: V. KARUZA

Samu je konferenciju otvorila Ankica Kruljac, predsjednica Uprave Novog lista koja je najprije Kristjanu Staničiću, direktoru HTZ-a i Ivi Dujmiću, gradonačelniku Opatije čestitala na dobrim rezultatima turističke sezone da bi istodobno pohvalila organizaciju i sadržaj konferencije.

- Drago mi je da je upravo Novi list inicirao i organizirao konferenciju na jednu ovako važnu temu čiji  sadržaj direktno utječe na budućnost turizma.Mi smo novinska kuća koja se intenzivno bavi temama turizma jer je on jako važan u sustavu gospodarstva Hrvatske, još i više naše Primorsko-goranske županije.

3904203
Konferencija Novog lista: "Putovanja za generacije X,Y, Z" / Snimio Sergej DRECHSLER

Ključ uspjeha u turizmu je danas fleksibilnost, sposobnost prilagođavanja novim trendovima i novim generacijama. S obzirom da je sastav govornika na ovoj konferenciji izniman, da je riječ o vrhunskim stručnjacima u svom poslu, sigurna sam da ćemo s ove konferencije izaći bogatiji za kvalitetne informacije jer ovo je sasvim sigurno skup ljudi koji itekako znaju što je turizam, istaknula je Kruljac naglasivši i to kako Novi list uskoro slavi 120 godina postojanja što ga također čini medijskim liderom i ne samo u našoj regiji.  

Konferencija se nastavlja panelom na istu temu na kojem sudjeluju Kristijan Staničić, Boris Šuljić, vlasnik novaljskog restorana Boškinac, Domagoj Sever, travel blogger i influencer, Boris Žgomba predsjednik agencije Uniline te Tomo Ricov, vlasnik agencije Pepermint, dok je voditeljica konferencije kao i moderatorica panela Ida Prester. 

  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.