Zajedničke ophodnje

Hrvatski policajci u Herceg Novom i Budvi

Hina

Tijekom srpnja i kolovoza u Budvi i Herceg Novom u zajedničkim će ophodnjama biti i hrvatski policajci, a crnogorski će pomagati svojim kolegama u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj



PODGORICA Hrvatska i Crna Gora tijekom ove turističke sezone razmijenit će policajce, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.


Tijekom srpnja i kolovoza u Budvi i Herceg Novom u zajedničkim će ophodnjama biti i hrvatski policajci, a crnogorski će pomagati svojim kolegama u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj.


Ravnatelj crnogorske Uprave policije Božidar Vuksanović istaknuo je da je riječ o zajedničkom projektu „Moj policajac – Naš policajac“ i aktivnostima predviđenim Protokolom o suradnji policija Hrvatske i Crne Gore tijekom turističke sezone, kojim je predviđena razmjena službenika od 1. srpnja do 1. rujna.




Vuksanović je rekao da će takav oblik suradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava i dati potporu sigurnosti prometa i prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera koje se događaju tijekom turističke sezone u Hrvatskoj i Crnoj Gori.


Crna Gora je protokole o suradnji za vrijeme turističke sezone potpisala još i s Albanijom i sa Srbijom.