Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Nepoznat motiv

Hrvatski konzulat u Melbourneu: 'Primili smo tri sumnjiva paketa, ne znamo o čemu se radi'

Ilustracija Reuters
Ilustracija Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 10:55 2019-01-09T10:55:00+01:00

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme. Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena

Hrvatski konzulat u Melbourneu, jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su u srijedu primili sumnjive pakete, svoju je pošiljku primio redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića, kazao je CNN-u u srijedu hrvatski generalni konzul Joseph Petric. 

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete. Nije bilo potrebe da se konzulat evakuira, kazao je Petric.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova još se ovim povodom nije oglasilo.

Australska federalna policija objavila je da istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata, navode da se, među ostalim radi o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu.

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme. Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena, no druga su bila evakuirana.

»Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja«, navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.