Galerija Lauba

Hrvatska turistička zajednica obilježila 25. godina djelovanja: Uspjeli smo zbog svoje predanosti

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Na proslavu su pozvani svi dosadašnji ministri turizma, direktori Hrvatske turističke zajednice te brojni sudionici turističkog sustava, koji su, naglašavaju organizatori proslave, "dali svoj maksimalni doprinos kako bi hrvatski turizam bio što uspješniji i konkurentniji, pripadnike društvenog, gospodarskog i političkog života, kao i sve one koji su tijekom ovih 25 godina na svoj način bili uključeni u stvaranje Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija".



Hrvatska turistička zajednica obilježila je svoj 25 rođendan proslavom u zagrebačkoj galeriji Lauba. Pred visokim gostima, od kojih je po političkom rangu najviši premijer Andrej Plenković, nacionalna Turistička zajednica prikazala je presjek “uspješnih projekata, marketinških i PR kampanja, postignuća, nagrada i priznanja” dodijeljenih joj kroz proteklih 25 godina.


– Proslava je okupila više od 300 uzvanika koje su uvodnim govorima pozdravili direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, ministar turizma Gari Cappelli te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.


– HTZ je u 25 godina znatno pridonio prepoznavanju Hrvatske kao turističke destinacije, njenom brendiranju i promociji. Iduće godine očekujem još bolje rezultate u hrvatskom turizmu, nastavak investicija, a treba misliti i na održivost hrvatskog turizma, naglasio je premijer Plenković te čestitao i zahvalio HTZ-u i svim turističkim djelatnicima na odličnim rezultatima.




Posebno je naglasio da je zadovoljan investicijama u turizmu koje će s ovogodišnjih oko 800 milijuna eura iduće godine porasti na 950 milijuna eura.


To su sjajne najave i još jedna potvrda napretka hrvatskog turizma, da bude još bolji na Mediteranu i šire. HTZ je u tome odigrao važnu ulogu emancipirajući sve hrvatske prednosti na Jadranu i kontinentu, a Vlada će učiniti sve što može da stvori povoljnije poslovno okruženje za tu i druge djelatnosti, poručio je Plenković.


Direktor Staničić naglasio da je doista riječ o vrlo važnoj i značajnoj obljetnici za hrvatski turizam, izvijestio je organizator. Direktor HTZ-a u govoru je, između ostalog, istaknuo da su “sami počeci rada Hrvatske turističke zajednice obilježeni isključivo radom i entuzijazmom”.


– Trebalo je nadomjestiti činjenicu da tada nismo imali promotivne prospekte, turističke karte, kataloge i druge promotivne materijale. Ono na što smo svi danas ponosni jest činjenica da je sustav vrlo brzo zaživio i da je Hrvatska nezaustavljivo krenula na put prema vrhu. Tako je tijekom svih ovih 25 godina, Hrvatska turistička zajednica nastupala na najvažnijim svjetskim turističkim sajmovima, organizirane su brojne prezentacije i radionice s ciljem približavanja hrvatske turističke ponude stranim partnerima, kreirani su i diljem svijeta distribuirani brojni promotivni materijali, a osmišljene su i provedene brojne promotivne kampanje, od kojih su mnoge kasnije osvajale i brojna svjetska priznanja. 25 godina rada Hrvatske turističke zajednice je iza nas te je nesporno kako je ova institucija, zajedno sa svim svojim djelatnicima i kolegama iz sustava, bila važan čimbenik u pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija svijeta, poručio je direktor HTZ-a Staničić.


snimio Davor Kovačević


snimio Davor Kovačević



Na proslavu su pozvani svi dosadašnji ministri turizma, direktori Hrvatske turističke zajednice te brojni sudionici turističkog sustava, koji su, naglašavaju organizatori proslave, “dali svoj maksimalni doprinos kako bi hrvatski turizam bio što uspješniji i konkurentniji, pripadnike društvenog, gospodarskog i političkog života, kao i sve one koji su tijekom ovih 25 godina na svoj način bili uključeni u stvaranje Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija”.


Ovom prilikom govorio je i aktualni ministar Gari Capelli, koji je istaknuo da “biti konkurentan na tržištu među zemljama u okruženju, koje također obiluju turističkim atributima, iziskuje veliku kreativnost i strast koja ne nedostaje hrvatskim turističkim djelatnicima”.


– Čestitam i zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što posljednjih dvadeset i pet godina na atraktivan i originalan način predstavlja ono najbolje od Hrvatske kroz niz kvalitetnih, promišljenih marketinških aktivnosti i sve većeg broja kvalitetnih turističkih ponuda, rekao je Cappelli.


Uzvanici su također imali prigodu pogledati posebno video izdanje koje prati razvoj Hrvatske turističke zajednice od njezina osnutka do današnjih dana, a organiziran je bogati glazbeni program, degustacija hrvatskih delicija, kao i izložba „Retrospektiva 25 godina“ podijeljena u 3 razdoblja: „Mala zemlja za veliki odmor“, „Mediteran kakav je nekad bio“, te “Puna života”.