Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Ministar

Horvat: Nemoguće govoriti o novom strateškom partneru Uljanika bez odluka NO i Skupštine

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2018. u 21:56 2018-09-08T21:56:46+02:00

 Ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat izjavio je u subotu kako je u ovom trenutku nemoguće govoriti o novom strateškom partneru Uljanika bez odluka Nadzornog odbora i Skupštine, odgovarajući na upite novinara o budućnosti Uljanika i pronalasku strateškog partnera nakon jučerašnjeg sastanka s povjerenicom Europske komisije Margrethe Vestager. 
»U ovom trenutku bez odluke Nadzornog odbora (NO), bez odluke Uprave teško je razgovarati o novim partnerima. Ono što smo kao poruku jučer dobili je vrlo jasno. U ovom trenutku koncentracija države u planu restrukturiranja je prevelika spram mišljenja Europske komisije i Europska komisija koliko god vidi sigurnost države da želi pomoći i Uljaniku i 3. maju još uvijek nije sigurna da li to i želi i može strateški partner«, istaknuo je ministar Horvat u Krapini, gdje je večeras bio zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem na 53. Tjednu kajkavske kulture.
S druge strane, dodao je, Europska komisija mogla bi dati zeleno svjetlo za privatizaciju Petrokemije.

Naglasio je kako su na jučerašnjem sastanku s povjerenicom Europske komisije Margrethe Vestager stigle pohvale onoga što u ovom trenutku Vlada radi, a jedna od tih pohvala išla i na račun modaliteta privatizacije Petrokemije.
»Mi čekamo potrebne odluke i Nadzornog odbora i Skupštine kako bi mogli raspisati javni poziv unutar kojeg bismo vidjeli interes potencijalni strateških partnera. Modalitet koji smo zamislili, i dobit ćemo sigurno za otprilike dva tjedna informaciju Europske komisije, da li preuzimanje dugova od strane Petrokemije na leđa državnog proračuna ne ruši tržišno natjecanje kada taj dug želimo transformirati u buduće vlasništvo«, dodao je Horvat.
Rekao je kako su u Vladi dobili naznake da bi Europska komisija na taj modalitet privatizacije mogla reagirati pozitivno. Potvrda bi, prema obećanjima povjerenice, trebala stići u slijedeća dva tjedna, istaknuo je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu