Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Odbor za imenovanje naselja

Hoće li glavni zagrebački trg promijeniti ime u Trg bana Jelačića i dr. Tuđmana?

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2015. u 18:15 2015-09-28T18:15:00+02:00

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije »zeleno svjetlo« Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu

ZAGREB Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije »zeleno svjetlo« Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu.
Predsjednik tog skupštinskog Odbora Zoran Piličić (HDZ) Hini je izjavio da je Odbor dobio prijedlog Suzane Obrovac da se Trg bana Josipa Jelačića preimenuje u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Pojasnio je da svatko, od privatne do pravne osobe, ima pravo predložiti imenovanje ili preimenovanje ulica i trgova po svojoj želji i nahođenju, pa je tako i Suzana Obrovac dostavila svoj prijedlog o preimenovanju središnjeg zagrebačkog trga.

»To je legitiman zahtjev koji smo stavili na dnevni red, o njemu ćemo u utorak raspravljati i donijeti zaključke«, poručio je Piličić.

Što se tiče mogućnosti da Jelačić plac uskoro dobije novo ime, Piličić kaže kako je »sve moguće« i da ne može prejudicirati kakav će zaključak donijeti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.