Posljednji obračun

Hasanbegović opsjednut Frljićem: Traži da se Ministarstvu kulture dostave detaljni podaci o troškovima riječkog kazališta

P. N.

Foto Index

Foto Index

Nadzor kojega je Zlatko Hasanbegović poslao u riječki HNK traži da se Ministarstvu kulture dostave paketi dokumentacije iz vremena dok je Oliver Frljić bio intendant...



Bivši intendant riječkog kazališta Oliver Frljić, kojega ekstremna desnica nije mogla podnijeti, očito je bio opsesija bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, piše portal Index.


Pokazuje to i izvještaj o upravnom nadzoru nad radom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Frljićevom mandatu, kojega je Hasanbegović – uz izvještaje o nadzoru u HAVC-u i HNK Zagreb – stavio na stranice Ministarstva kulture na dan svog konačnog pada, javlja Index.


Nadzor kojega je Zlatko Hasanbegović poslao u riječki HNK traži da se Ministarstvu kulture dostave paketi dokumentacije iz vremena dok je Oliver Frljić bio intendant.




Između ostaloga, traži da se dostave odluke Kazališnog vijeća o odobrenju za rad Olivera Frljića, podaci o troškovima za reprezentaciju u njegovom mandatu, podaci “o smještaju svih gostujućih umjetnika u hotelima u Rijeci – evidencija i obrazloženje”; evidencija stanova u najmu, tablica korištenja i obračun drugog dohotka u Frljićevo vrijeme.


Hasanbegović je poželio proučiti i ugovor o gostovanju koreografa Lea Mujića, honorare i troškove puta za Villea Matfejeva; evidenciju troškova o gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu u Frljićevom mandatu; evidenciju o prekovremenim satima za članove orkestra; podatke o svoj opremi uzetoj na leasing. Hasanbegovićev nadzor je naložio i da se dostavi raspored rada u operi u Frljićevom mandatu, podatke za iznajmljivanje sve kazališne opreme kao i unajmljivanje opreme koja nije u vlasništvu kazališta; podatke o evidencijama kazališnih kostima i rekvizita; dokumentaciju o investicijskim ulaganjima u zgradu riječkog HNK u njegovom mandatu te ispis blagajne o ukupnom iznosu prihoda za pretplatu i slobodnu prodaju.

Ukratko, Ministarstvo kulture kojega je vodio Zlatko Hasanbegović htjelo je doznati baš sve detalje o radu HNK u Rijeci za mandata Olivera Frljića. Istovremeno je objavljen i nadzor u zagrebačkom HNK, kojim je utvrđen čitav “niz nezakonitosti”, ali nisu zatraženi i detaljni podaci kakve se traži od HNK Rijeka. Hoće li i nova ministrica kulture Nina Obuljen inzistirati da joj se dostave svi ti podaci o Frljićevom mandatu, tek ćemo vidjeti.