Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Potpisan sporazum

Hasanbegović i Esih na euro-izbore idu s HSP-om

Zlatko Hasanbegović / Foto: D. JELINEK
Zlatko Hasanbegović / Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 11:58 2019-04-02T11:58:00+02:00

porazumom pokazujemo političku volju i spremnost na suradnju sa srodnim političkim strankama, kazao je u obraćanju novinarima u Saboru politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović

Političke stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) potpisale su u ponedjeljak Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a zajedničku listu objavit će početkom idućeg tjedna.

Sporazumom pokazujemo političku volju i spremnost na suradnju sa srodnim političkim strankama, kazao je u obraćanju novinarima u Saboru politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

Neovisne za Hrvatsku i Hrvatsku stranku prava, dodao je, veže zajedničko političko pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskog naroda i države u EU, zajednička vizija Europe kao zajednice slobodnih, suverenih i neovisnih europskih naroda.

Zajedničku listu za Europski parlament dvije političke stranke predstavit će početkom idućeg tjedna, a na listi će se osim saborskih zastupnika Kluba Neovisni za Hrvatsku biti predsjednik HSP-a Karlo Starčević i zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš, najavio je Hasenbegović.

Predsjednica NHR-a Bruna Esih naglasila je da su u njezinoj stranci otvoreni za suradnju sa svim političkim strankama koje se pronalaze u vrijednostima koje zastupaju, vraćanju dostojanstva našoj domovini, a bez osobnih zahtjeva, ucjena i pritisaka.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević kazao je da je sporazum s NHR-om novi znak zajedništva u hrvatskoj državotvornoj politici, jedina politička opcija koja zastupa sveopće narodne i nacionalne interese. »Mi smo jedini politički čimbenik koji vas neće izdati, mi možemo pogriješiti ali nećemo vas slagati, izdati ili prevariti. Dolazimo služiti a ne vladati«, istaknuo je Starčević pozvavši građane da izađu na izbore za Europski parlament.

Želja zajedničke liste NHR-a i HSP-a na predstojećim izborima za Europski parlament su dva zastupnika, a cilj barem jedan zastupnik, objavili su čelnici tih stranaka na konferenciji za novinare na kojoj nisu bila omogućena pitanja novinara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.