Blok za Hrvatsku

Hasanbegović danas osnovao novu stranku i najavio okupljanje na desnici

Hina

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL



Na osnivačkom saboru stranke Blok za Hrvatsku, predsjednik Poticajnog odbora Zlatko Hasanbegović poručio je u subotu kako će ta stranka biti inicijator stvaranja čvrstoga predizbornog bloka bez kojega na sljedećim parlamentarnim izborima neće biti moguće formirati buduću hrvatsku Vladu.


Oko stotinu sudionika okupilo se u subotu na Osnivačkom saboru Bloka za Hrvatsku, nove stranke saborskog zastupnika i donedavnog političkog tajnika Neovisnih za Hrvatsku.


Hasanbegović je tom prilikom poručio kako je osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog događaja iz srpnja ove godine.




Tada su organizirana dva istovremena stranačka izborna sabora, jedan u Zagrebu kojeg je predvodio Hasanbegović te jedan u Zadru pod vodstvom predsjednice Neovisnih Brune Esih.


Nakon Esihinog reizbora na mjesto predsjednice Neovisnih za Hrvatsku, došlo je do raskola u toj stranci.


»Plenkovićevo Ministarstvo uprave mimo svih zakonskih rokova odbija se izjasniti o zakonitosti tzv. Zadarskog sabora. Blok za Hrvatsku je novo ime za staru političku platformu koju sam zastupao«, kazao je Hasanbegović istaknuvši da uz njega četiri petine članstva Neovisnih za Hrvatsku, uključujući i one koji su Neovisnima za Hrvatsku udahnuli intelektualni, politički i doktrinarni sadržaj.


Hasanbegović: Blok će biti inicijator stvaranja predizbornog bloka političkih istomišljenika


Govoreći o političkom programu Bloka, Hasanbegović je poručio kako će ta stranka biti inicijator stvaranja čvrstog predizbornog bloka oko kojega će se okupiti političke stranke i pojedinci koji zastupaju srodna nacionalna, suverenistička i slobodarska stajališta.


Smatra i da je osnivanje Bloka zametak širega predizbornoga političkog okupljanja koje će imati ključnu ulogu u sljedećim parlamentarnim izborima, ali i nakon njih.


»Siguran sam da će taj blok na parlamentarnim izborima polučiti takav rezultat da bez njega neće biti moguće formirati buduću hrvatsku Vladu«, istaknuo je Hasanbegović.