Sramotan propust

Hanžeković i partneri poslali ovrhu sedmogodišnjoj djevojčici: Pa ljudi, ona je još dijete

P. N.

foto: facebook

foto: facebook

Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kćer ima sedam godina! Dakle, maloljetna je! Tek kada ju je supruga ucijenila da će dovesti kćer da potpiše i da će sve to snimiti, službenica je popustila.



Tvrtka Eko Flor iz Oroslavlja ovršila je moju sedmogodišnju unuku unuku putem odvjetničkog ureda Hanžeković & partneri na iznos od 761 kune plus ostali troškove postupka, što iznosi oko 1.300 kuna, objavio je na društvenoj mreži Facebook Ivica Mijatović. Pritom je objasnio: “Da bi apsurd bio veći, adresa na koju glasi ovrha je iz Jastrebarskog, identičnog imena i prezimena, OIB-a, datuma rođenja, ali moja unuka živi u Vinkovcima na drugoj adresi, te nema nikakve veze s Jastrebarskim. Međutim, pošta u Vinkovcima je inzistirala da mama dovede Dragicu u poštu kako bi ona maloljetna preuzela preporučenu pošiljku, jer je na koverti adresirana vinkovačka adresa”.


Na istom mjestu, Mijatović je objavio i apel tate – Ivana Saračevića.


– Jučer, 25. 9.2018., dobili smo obavijest da se trebamo javiti na poštu, jer je nešto došlo na ime moje kćeri D. S. Danas, 26.09.2018., supruga dođe u poštu tražeći da joj se preda paket. Službenica prvo nije htjela dati “paket” supruzi budući da je riječ o OVRSI! Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kćer ima sedam godina! Dakle, maloljetna je! Tek kada ju je supruga ucijenila da će dovesti kćer da potpiše i da će sve to snimiti, službenica je popustila. Ne krivim službenicu, samo je radila svoj posao. Na neki način nam je i izašla u susret. Naša prva reakcija je bila šok i još uvijek smo u šoku! Dakle, dobili smo od Hanžekovića i kompića u ime tvrtke Eko-flor plus ovršni prijedlog nad Dragicom Saračević, koja živi u Jastrebarskom i s njenim OIB-om, a ovrha stigla na našu adresu. Još jednom naglašavam da je riječ o maloljetnoj osobi! To što je adresa potpuno deseta, to me najmanje brine. Ono što me brine jest odakle im OIB moje kćeri? Ma ne zanima me što na to pravo imaju javni bilježnici! Znam da imaju, alli, tko im može dati OIB maloljetnog djeteta? Gdje su tu prava djeteta? Gdje je sada ta uredba EU o tajnosti podataka maloljetne djece? Gdje je uopće pravna država!? Ovršiti maloljetno dijete… pa to može samo u Hrvatskoj, zaključio je otac sedmogodišnje djevojčice na čije ime je stigla odvjetnička pošiljka s ovrhom.