Stanje je bilo neodrživo

Hajdaš Dončić: Stečaj Gredelja nije politička, nego ekonomska odluka

Hina

S pola milijarde kuna dugova prema kreditorima i dobavljačima stečaj je jedino ekonomski moguće rješenje, što ne znači da većina radnika Gredelja neće sačuvati posao, rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture



ZAGREB Stečaj Tvornice željezničkih vozila Gredelj nije politička odluka već jedino ekonomski opravdano rješenje koje ne mora značiti kraj Gredelja i kroz koje više od tisuću radnika može sačuvati radna mjesta, izjavio je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.


Čelnici Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) ustvrdili su danas kako su bili u pravu kada su tvrdili da stečaj TŽV-a Gredelj znači kako netko tu tvrtku »želi eliminirati iz natječaja i priče o izgradnji vlakova«. »Da je tome tako, vidi se iz onoga što je jučer ispred Gredelja rekao stečajni upravitelj – da će u idućih mjesec dana vidjeti hoće li biti posla, kakvog će biti posla«, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik URSH-a Damir Jakuš.Ponovio je kako će se uskoro imenovati odbor vjerovnika koji će imati sedam članova, među kojima dva predstavnika radnika Gredelja, a koji će do ispitnog i izvještajnog ročišta odlučivati što će i da li će Gredelj raditi. Prema Jakuševu mišljenju, otvaranjem stečaja i izlaskom Gredelja iz HŽ Putničkog prijevoza prestaje mogućnost podjele Gredelja na dva društva kao što se moglo odraditi da je Gredelj ostao u vlasništvu HŽ-a.Od ponedjeljka, 1. listopada, kada je izdano rješenje o stečaju, HŽ ispada iz dijeljenja i nema ih više u priči kako će Gredelj izgledati i što će raditi u budućnosti, istaknuo je. Žalosno je da su o sudbini Gredelja odlučivali oni koji su, kako tvrdi Jakuš, nagomilali nepotrebne zalihe za ličku prugu, koji su u skladišta spremili 500 milijuna kuna neupotrebljive robe, odnosno čelni ljudi HŽ Putničkog prijevoza.  Upozorio je kako si je HŽ Putnički prijevoz omogućio da sam produžuje ispravnost vlakova za vožnju, iako je jedina ovlaštena tvrtka u Hrvatskoj za to TŽV Gredelj i nitko drugi ne može dati potvrdu o ispravnosti bilo kojeg vozila u putničkom prijevozu.»Gredelj su ‘ti vrli stručnjaci’, koji su prije bili direktori u HŽ-u, otjerali u stečaj, a ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je taj koji je odgovoran jer je rekao da će imenovati sposobne i podobne. Ako je to sposobno, onda je to njegova odgovornost«, kazao je Jakuš.Najavio je i da će prijave koje su prikupili vezano uz sigurnost vožnje poslati DORH-u da se »vidi tko to smije hrvatske putnike voziti u neispravnim vozilima«.Predsjednik Sindikata radnika TŽV Gredelj-Remonter Željko Starčević izrazio je zabrinutost da će nakon stečaja u Gredelju ostati 300-tinjak radnika.Podršku radnicima Gredelja dali su i Hrvatski liječnički sindikat te Sindikat policije Hrvatske čiji su čelnici Ivica Babić i Dubravko Jagić istaknuli kako se štiteći radnike koji rade u proizvodnji štiti i javni sektor.



Na pitanje kako komentira tvrdnje radnika i sindikata da je stečaj Gredelja politička odluka, Hajdaš Dončić je  odgovorio kako to nije politička odluka već odluka Trgovačkog suda.




Promatraju li se Gredeljevi prihodi i rashodi, vidi se da je stanje bilo neodrživo, s pola milijarde kuna dugova prema kreditorima i dobavljačima te je nažalost stečaj jedino ekonomski moguće rješenje, što ne znači da većina radnika Gredelja neće sačuvati posao, rekao je Hajdaš Dončić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvorenja konferencije o ulaganjima u željeznicu u jugoistočnoj Europi. »Govorimo sigurno o preko tisuću radnih mjesta koja mogu biti sačuvana«, kazao je. 


Po njegovim riječima, dio proizvodnje u Gredelju i tako radi, a to je proizvodnja lokomotiva za američkog partnera koji je zainteresiran za nastavak proizvodnje te se tu može govoriti o približno tristo radnih mjesta. Isto tako, dodaje, kroz projekte gradnje novih vlakova može se govoriti o istom tom broju radnika, a dio radnika će preuzeti HŽ Putnički prijevoz u poduzeće za čišćenje i njegu vlakova.


Napomenuo je da se stečaj Gredelja odvija po starim propisima što je bolje, jer je stečajni postupak tako velikog poduzeća lakše voditi s jednim stečajnim upraviteljem.


Hajdaš Dončić kaže da ne gleda toliko crno na sam stečajni postupak jer su kroz njega mnoga poduzeća oživjela, kao primjerice trgovački lanac Pevec.


Kaže da će se kroz stečajni postupak Gredelj moći bez problema obavljati platni promet te da je u zadnjih pet – šest mjeseci račun Gredelja bio svakodnevno blokiran.


Gredelj, po njegovim riječima, ima budućnost na hrvatskom tržištu u proizvodnji vlakova i lokomotiva, održavanju i njezi željezničkih vozila.