Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Promijenili značenje

HRT izmislio izjavu Dalije Orešković, ona im odgovorila ironičnim filmićem: "Kako to?"

Foto Screenshot Facebook Start
Foto Screenshot Facebook Start
Autor:
Objavljeno: 29. siječanj 2019. u 13:37 2019-01-29T13:37:14+01:00

Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI, napisala je Dalija Orešković na Facebooku stranke Start

RIJEKA Nakon što je HRT u središnjem Dnevniku izmislio izjavu Dalije Orešković, čelnica novoosnovane stranke Start odgovorila je javnoj televiziji ironičnim filmićem na Facebooku.

Posjetimo, HRT je promijenio značenje njezine izjave kad su u nedjeljnom Dnevniku prilikom prepričavanja onoga što je izjavila upotrijebili riječ koju ona nije izrekla.

Dalija Orešković rekla je kako su nam državu oteli politički nasilnici, a HRT je prenio da je izjavila da su nam državu stvorili politički nasilnici.

“KAKO TO? U nedjelju sam prvi put nakon osnivanja Starta dala izjavu za HRT. Rekla sam da su nam državu OTELI politički nasilnici i lažni domoljubi. HRT je izvijestio da sam rekla da su nam državu STVORILI politički nasilnici i lažni domoljubi. Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI #kakoto #fakenews”, napisala je Orešković na Facebooku.

Voditelj u središnjem Dnevniku rekao je: “Naglasila je da su Hrvatsku stvorili politički nasilnici, lažni domoljubi koji vrijeđaju, ponižavaju i broje krvna zrnca”.

No, Dalija Orešković je zapravo rekla: “Danas smo društvo iz kojeg mladi odlaze umjesto da ovdje grade temelje za sebe i svoju djecu, za budućnost sebe i svih nas. Danas nismo takva država zato što su nam je oteli politički nasilnici, oni koji su lažni domoljubi, vrijeđaju nas, omalovažavaju, ponižavaju…”.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.