Promijenili značenje

HRT izmislio izjavu Dalije Orešković, ona im odgovorila ironičnim filmićem: “Kako to?”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Start

Foto Screenshot Facebook Start

Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI, napisala je Dalija Orešković na Facebooku stranke Start



RIJEKA Nakon što je HRT u središnjem Dnevniku izmislio izjavu Dalije Orešković, čelnica novoosnovane stranke Start odgovorila je javnoj televiziji ironičnim filmićem na Facebooku.


Posjetimo, HRT je promijenio značenje njezine izjave kad su u nedjeljnom Dnevniku prilikom prepričavanja onoga što je izjavila upotrijebili riječ koju ona nije izrekla.


Dalija Orešković rekla je kako su nam državu oteli politički nasilnici, a HRT je prenio da je izjavila da su nam državu stvorili politički nasilnici.




“KAKO TO? U nedjelju sam prvi put nakon osnivanja Starta dala izjavu za HRT. Rekla sam da su nam državu OTELI politički nasilnici i lažni domoljubi. HRT je izvijestio da sam rekla da su nam državu STVORILI politički nasilnici i lažni domoljubi. Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI #kakoto #fakenews”, napisala je Orešković na Facebooku.


Voditelj u središnjem Dnevniku rekao je: “Naglasila je da su Hrvatsku stvorili politički nasilnici, lažni domoljubi koji vrijeđaju, ponižavaju i broje krvna zrnca”.


No, Dalija Orešković je zapravo rekla: “Danas smo društvo iz kojeg mladi odlaze umjesto da ovdje grade temelje za sebe i svoju djecu, za budućnost sebe i svih nas. Danas nismo takva država zato što su nam je oteli politički nasilnici, oni koji su lažni domoljubi, vrijeđaju nas, omalovažavaju, ponižavaju…”.