Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Zastupnikove izjave su uvredljive

HND osuđuje uvrede Steve Culeja upućene novinaru portala Express.hr

Saša Leković / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva
Saša Leković / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2017. u 16:13 2017-01-28T16:13:15+01:00

U svojoj reakciji Stevo Culej ismijava ime kolege Okića, tvrdi za njega da je »glupan s penkalom» te implicira da se novinar ponaša kao »crvene barabe«, stoji u priopćenju HND-a

ZAGREB Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u subotu je osudilo reakciju saborskog zastupnika Steve Culeja na njegovoj Facebook stranici nakon teksta novinara Raifa Okića objavljenog na web stranici portala Express.hr pod naslovom »Milijunaši iz Sabora: HDZ-ov Culej vlasnik pola sela«.

U svojoj reakciji Stevo Culej ismijava ime kolege Okića, tvrdi za njega da je »glupan s penkalom» te implicira da se novinar ponaša kao »crvene barabe«, stoji u priopćenju HND-a.

»Gospodin Culej, kao zastupnik Hrvatskog sabora, trebao bi znati razliku između uljuđene javne polemike činjenicama te vrijeđanja i etiketiranjima po bilo kojoj osnovi. Nažalost, ovo je još jedan javni ispad Steve Culeja koji pokazuje kako on nije u stanju komunicirati na razini koja se očekuje od saborskog zastupnika«, ističu u priopćenju.

Navode i da su »upravo novinari vrlo često mete Culejevih vulgarnih i huškačkih ispada«.

Iz HND-a političare još jednom podsjećaju da im je, između ostaloga, zadatak omogućiti slobodan rad novinarima i visoku razinu javne komunikacije, a novinare i redakcije medija pozivaju da svaki napad na novinare javno osude.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.