Iz HEP-a nisu komentirali

HEP došao čovjeku isključiti struju, iako redovno plaća račune: ‘Možda sam im u onoj nervozi rekao malo grublje riječi…’

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

"Nekako sam ih uspio otpraviti, no rekli su mi da će se uskoro vratiti."



Josip Horvat iz koprivničkog prigradskog naselja Draganovec jedva je uspio zaustaviti radnike HEP-a da mu isključe struju koju je redovno plaćao, objavljuje portal podravski.hr.


– Kao iz vedra neba došli su ljudi iz HEP-a da mi isključe struju. U prvi tren nisam znao što se događa, zašto su oni došli, no bili su neumorni i inzistirali da imaju nalog da mi se isključi struja. Inače je supruga zadužena za plaćanje računa, a trenutno je u bolnici pa se u prvi mah nisam snašao, no znam da sve račune uredno plaćam, rekao je Josip novinarima Podravskog.


Čovjek radnicima nije dopustio ulazak u dvorište, ali oni su inzistirali da uđu, a onda je nastala svađa.




– Možda sam im uputio i malo grublje riječi, no nisam znao kako da im dokažem da je struja plaćena. Nisu ih zanimali papiri, oni su tvrdili da imaju nalog za isključenje i dalje ih ništa nije zanimalo – kaže Josip.


S Josipom Horvatom u domaćinstvu žive mala djeca, a supruga mu je u bolnici. Bez struje, kaže, ne može.


– Nekako sam ih uspio otpraviti, no rekli su mi da će se uskoro vratiti. Onda mi je u pomoć uskočio susjed koji je nazvao Elektru u Koprivnici da vidimo što se dogodilo, no oni su rekli da ništa tu ne mogu, neka zovemo u Osijek na onaj nesretni broj telefona na koji se nitko ne javlja, ispričao je Josip novinarima portala.


Objasnio je da nije mogao dopustiti da mu isključe struju, jer ponovno priključenje je skupo, a on ne vjeruje da bi ga priključili besplatno, unatoč tome što su pogriješili.


Novinari podravskog tražili su objašnjenje od HEP-a, ali nisu ga dobili.