"Festival demokracije"

HDZ-ovi izbori u Lici: Jedini kandidat na izborima za predsjednika ličkog HDZ-a uspio je pobijediti

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

U izjavi za Hinu novi predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić rekao je večeras kako je ova pobjeda ostvarena zahvaljujući članstvu koje je time omogućilo da „započne nova era u HDZ-u Ličko senjske županije“.



GOSPIĆ – Izbori za novog predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije završili su u nedjelju s odazivom 2.842 člana, od kojih su tajnim glasanjem 2.792 člana (oko 32,8 posto), povjerenje dali jedinom kandidatu, Marijanu Kustiću, i izabrali ga za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a.


Nevažećih listića, uglavnom precrtanih i slično, bilo je pedeset, objavio je kao neslužbene rezultate u nedjelju navečer u Gospiću povjerenik HDZ-a za Ličko-senjsku županiju Darko Nekić. Službeno će rezultate sutra objaviti i Županijsko izborno povjerenstvo, najavio je.


Kustić je bio jedini kandidat, jer je njegov donedavni protukandidat Darko Milinović, aktualni ličko-senjski župan i bivši dugogodišnji predsjednik Županijske organizacije, isključen iz HDZ-a te je izgubio pravo na kandidaturu. Po principu jedan član jedan glas, od 8 do 19 sati, moglo je glasovati, prema popisu, 8.498 članova županijskog odbora stranke na četrdesetak birališta.




U izjavi za Hinu novi predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić rekao je večeras kako je ova pobjeda ostvarena zahvaljujući članstvu koje je time omogućilo da „započne nova era u HDZ-u Ličko senjske županije“.


„Smatram da je 2.792 glasa za mene znak velike potpore i smatram to pobjedom HDZ-a Ličko senjske županije”, rekao je Kustić.


Naglasio je da će tu novu eru HDZ-a prije svega označiti zajednički rad i jedinstvo svih članova stranke, sloboda izražavanja i povratak HDZ-a u velikom stilu na idućim lokalnim izborima.


Dodao je kako očekuje da se u članstvo HDZ-a vrati pobjednički duh i ponos, te da svi zajedno, i oni koji jesu i oni koji nisu glasali za njega, izgrade budućnost stranke koja će pomoći „da se vrate kapitalna ulaganja i veliki infrastrukturni projekti u Ličko-senjsku županiju“.


Najprije će provest izbore u Gospiću, Novalji i Brinju, te reviziju članstva, jer su, rekao je, u stranačkim popisima članova brojke nerealne. Naime, među 8.498 upisanih članova ŽO ima i onih koji više nisu živi i onih koji su se odselili i slično, dodao je.


I povjerenik HDZ-a Nekić, komentirajući ranije danas izlaznost na izbore u Gospiću, ocijenio je kako je ona „solidna“ s obzirom na činjenicu da je na listiću samo jedan kandidat, te s obzirom na stanje popisa članstva, odnosno biračkog popisa.


“Naime, imam saznanja da su i ti birački popisi nesređeni, da po njima Gospić ima 2.700 članova, a to je puno više od realnog broja, jer je dio i umro, odselio se ili je neaktivan. Nismo mogli u samo šest mjeseci riješiti sve probleme koji su se gomilali dvadeset godina”, rekao je Nekić. Dodao je kako mu je Kustić najavio da će mu jedna od prvih zadaća kada postane predsjednik ŽO stranke, biti da sredi popis članstva.