Prometna nezgoda u Krapini

HDZ-ov zastupnik nije bio pijan. Dijete koje je udario na pješačkom prijelazu lakše je ozlijeđeno

Hina

snimio Patrik Macek / PIXSELL

snimio Patrik Macek / PIXSELL

Tušek nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.



KRAPINA – Djevojčici koju je danas automobilom u Krapini udario saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek u bolnici su utvrđene lake ozljede, a protiv njega će biti izdan prekršajni nalog, izvijestila je nakon očevida policija, koja nije navela ime vozača.


Tušek je prije rekao za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12.00 sati u Krapini udario djevojčicu te da je ona nakon preventivnog pregleda u Općoj bolnici u Zaboku puštena kući jer nema ozljeda.


Prema priopćenju krapinsko-zagorske Policijske uprave, u prometnoj nesreći koja se dogodila u 11,50 sati u Ulici Ivana Rendića kod broja 17 lakše je ozlijeđeno dijete (2008.).




“Očevidom i dosad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registarskih oznaka te da se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete”, priopćila je policija.


Alkotestom na mjestu događaja u vozača nije utvrđena prisutnost alkohola, navela je policija.


Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zaboku, gdje su ozljede okvalificirane kao lake. Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog, stoji na kraju policijskog priopćenja.


Tušek je rekao da je u lakšoj prometnoj nezgodi svojim automobilom udario djevojčicu, da je bio s majkom i djevojčicom u bolnici i nakon pregleda ih odvezao njihovoj kući. Nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.


Potvrdio je da je osobno pozvao policiju, to jest načelnika Policijske postaje zato da se “što hitnije pošalje policijska patrola na mjesto nesreće”. Rekao je kako se, nakon što je dao izjavu policijskim službenicima, požurio u zabočku Opću bolnicu, gdje je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su, ponovio je, pokazali da djevojčica na sreću nema ozljeda.