Reakcija na optužnicu

HDZ: Tomašević treba podnijeti ostavku, pokrenut ćemo postupak za isključenje

Hina

Tomašević treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, doznaje se u srijedu iz vrha HDZ-a



ZAGREB Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ), nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, doznaje se u srijedu iz vrha HDZ-a.


Uz to, u HDZ-u se najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.


 Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je prošli tjedan optužnicu protiv Tomaševića zbog nasilja u obitelji i ozljede, objavio je u srijedu DORH ne navodeći njegovo ime.




 Općinsko državno odvjetništvo u Požegi 29. prosinca 2017. podignulo je na nadležnom sudu optužnicu protiv 56-godišnjega hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela nasilja u obitelji.


Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, stoji u priopćenju.


 Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio, stoji u priopćenju ODO-a.