Tvrdi da je to ključ svega

Grmoja optužuje: ‘U godinu i pol otkako je Marić ministar financija, porezni nadzor nije ušao u Agrokor’

P. N.

O kakvoj kolegijalnosti mi pričamo ovdje? Mi moramo štititi institucije ove države. Premijer mora štititi zakonitost, a on je odlučio štiti ministra, zaključio je Grmoja u Saboru danas



Nikola Grmoja danas je u Saboru zatražio stanku i naveo da ima “informacije koje će uzdrmati politički sustav ove zemlje i koje pokazuju da institucije ne funkcioniraju”. O svemu tome je Plenković, rekao je, upoznat prije par dana još.


– U godinu i pol dana otkako je Zdravko Marić ministar financija porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d. , dok se istovremeno za tri kune viška teroriziraju naši ugostitelji, rekao je Grmoja, navodeći da je još gora informacija da porezni nadzor u Agrokor nije ušao još od 2007. godine. 


– O kakvim mi to tu institucijama pričamo? Je li ovo Republika Hrvatska za koju su se borili branitelji? Ili je ovo Hrvatska koja je Gazdin feud? Hrvatska u kojoj porezni nadzor ne želi ući u Agrokor. A ministar ne daje nalog da se to učini, upitao je Grmoja, osvrćući se i na Plenkovićeve izjave o kolegijalnosti ministara Mosta prema Mariću.




– O kakvoj kolegijalnosti mi pričamo ovdje? Mi moramo štititi institucije ove države. Premijer mora štititi zakonitost, a on je odlučio štiti ministra, zaključio je.