Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
8. prosinca 2019.
Mostovac iznio prijedlog

Grmoja: Promjenama Zakona o HRT-u Hanza Media i Hanžeković ostat će bez milijuna kuna

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2017. u 17:42 2017-05-02T17:42:05+02:00

»Oni koji će biti oštećeni ovim prijedlogom zakona direktno su uključeni u plan destabiliziranja Hrvatske, micanje Mosta iz Vlade kako bi se zataškao kriminal u Agrokoru«, ustvrdio je Grmoja

ZAGREB Raspravom o Mostovu prijedlogu dopune Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u kojoj su sudjelovali samo zastupnici Mosta, Sabor je u utorak završio s radom, pri čemu je Nikola Grmoja, predstavljajući konačni zakonski prijedlog, ustvrdio da će promjenama biti oštećeni oni koji su uključeni u plan destabiliziranja Hrvatske.

Most predlaže dopune zakona o HRT-u prema kojima bi javna radiotelevizija, umjesto posredstvom odvjetničkih ureda, sama provodila postupak prisilne naplate HRT pristojbe.

»Oni koji će biti oštećeni ovim prijedlogom zakona direktno su uključeni u plan destabiliziranja Hrvatske, micanje Mosta iz Vlade kako bi se zataškao kriminal u Agrokoru«, ustvrdio je Grmoja.

»Ovim prijedlogom će Hanza Media i Hanžeković ostati bez milijuna kuna koje je do sada uzimao 'preko leđa' hrvatskih građana koji su morali ovrhe plaćati odvjetnicima i javnim bilježnicima«, dodao je.

Godišnje se, tvrdi, radi naplate HRT pristojbe pokrene 110.000 ovrha, a na ime troškova odvjetnika i javnih bilježnika opterete građani s 35 milijuna kuna. »Vrijeme je da se borimo za građane, a ne da putem određenih medijskih carstava glancamo lik i djelo u režiji Hanza medije«, naglasio je Grmoja.

Njegov stranački kolega Miro Bulj zamjerio je HRT-u što više novca troši na strane sapunice nego na domaću produkciju te istaknuo da bi kao javni servis trebao promicati hrvatsku tradiciju i kulturu. Sabor sjednicu nastavlja u srijedu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.