Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
27. veljače 2020.
Uvertira u HDZ izbore

Grlić Radman sumnja u njegove liderske kapacitete: 'Karamarko je imao šansu i nije je najbolje iskoristio'

foto: Davor Kovačević, Darko Jelinek
foto: Davor Kovačević, Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2019. u 16:16 2019-11-09T16:16:55+01:00

"Andrej Plenković mnogo radi na jačanju rejtinga Hrvatske u inozemstvu, a tu su postignuća i na gospodarskom i socijalnom planu. Ako netko misli da to može bolje... Mislim da ova vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nema alternativu..."

BERLIN - Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji u Berlinu sudjeluje u proslavama obilježavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida, rekao je danas da se Tomislav Karamarko ima pravo kandidirati na unutarstranačkim izborima, ali je izrazio dvojbu o njegovim liderskim kapacitetima.

"Svatko se ima pravo kandidirati. Ali pitanje je može li netko voditi državu? Koliko ja znam gospodin Karamarko je tu šansu imao i nije ju najbolje iskoristio", zaključio je Grlić Radman odgovarajući na traženje novinara da komentira Karamarkovu najavu o kandidiranju na unutarstranačkim izborima HDZ-a.

Ministar je ustvrdio kako Hrvatska nikada nije stajala bolje nego za vrijeme vladavine premijera Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković mnogo radi na jačanju rejtinga Hrvatske u inozemstvu, a tu su postignuća i na gospodarskom i socijalnom planu. Ako netko misli da to može bolje... Mislim da ova vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nema alternativu", zaključio je Radman.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.