Nema mira za mrtve

Grad Karlovac naručio prekopavanje masovne grobnice kod Židovskog groblja: U njoj leže i posmrtni ostaci heroine Herte Turze

P. N.

Foto KAportal.hr

Foto KAportal.hr

Najprije su ukinuli ime škole koja je nosila Hertino ime, bacili i uništili spomen bistu, sada joj žele iskopati kosti. Zašto to rade, pita se sugovornik Kaportala Kristijan Horvat



Kolateralne žrtve sanacije klizišta iznad Židovskog groblja u Karlovcu mogli bi postati pokojni sudionici NOB-a koji su vječni mir našli u tamošnjoj spomen – grobnici.


Kaportal.hr danas donosi priču kako će kosti biti iskopane zajedno sa šest kubika zemlje, budući točno kroz zajedničku grobnicu prolazi cijev za odvodnju. Grad Karlovac već je naručio spomenute radove od dugoreške tvrtke Kolos.


U grobnici se, navodi portal, nalaze posmrtni ostaci dvadesetak boraca, a među njima i heroine Herte Turze, pogubljene u dobi od 22 godine.


– Najprije su ukinuli ime škole koja je nosila Hertino ime, bacili i uništili spomen bistu, sada joj žele iskopati kosti. Zašto to rade, pita se sugovornik Kaportala Kristijan Horvat.