Svečanost inauguracije u Beogradu

Grabar-Kitarović očekuje poboljšanje odnosa Hrvatske i Srbije, vidi spremnost Vučića da tomu pridonese

Hina

»Držim da je gospodin Vučić veoma poduzetan čovjek, a i sama sam također osoba koja voli u svom radu ostvarivati rezultate. Iskrenim i otvorenim dijalogom možemo postići puno«, rekla je Grabar-Kitarović u petak navečer za Radio-televiziju Srbije tijekom svečanosti inauguracije Aleksandra Vučića kojoj nazoči među 20 šefova država i vlada zemalja regije i svijeta, te velikom broju drugih uzvanika i gostiju



BEOGRAD Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u petak u Beogradu kako očekuje da se odnosi Hrvatske i Srbije mogu osjetno poboljšati, a kao jedan od preduvjeta za to vidi spremnost novog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da tomu dade svoj doprinos. »Držim da je gospodin Vučić veoma poduzetan čovjek, a i sama sam također osoba koja voli u svom radu ostvarivati rezultate. Iskrenim i otvorenim dijalogom možemo postići puno«, rekla je Grabar-Kitarović u petak navečer za Radio-televiziju Srbije tijekom svečanosti inauguracije Aleksandra Vučića kojoj nazoči među 20 šefova država i vlada zemalja regije i svijeta, te velikom broju drugih uzvanika i gostiju


Hrvatska predsjednica naglasila je kako se »ne treba zavaravati« da će na putu poboljšanja odnosa dviju država »biti puno zapreka, a možda i spoticanja«, ali vidi veoma važnim to što kod Vučića »postoji dobra volja«, a s njezine strane također.


»Čestitala sam mu i iskreno poželjela ostvarivanje napretka u odnosima dviju država i dvaju naroda«, rekla je Grabar Kitarović.




Kamere Radio-televizije Srbije, koja izravno prenosi večerašnju svečanost, zabilježile su i trenutak kad je hrvatska predsjednica Vučićevoj supruzi Tamari uručila poklon upakiran u crvenu kutijicu, čiji je sadržaj za sada nepoznat.


Predsjednici Grabar-Kitarović je ovo prvi posjet Beogradu, a drugi dolazak u Srbiju nakon što se prošle godine s Vučićem, tada premijerom Srbije, sastala u Subotici gdje su potpisali tzv. subotičku deklaraciju o normaliziranju odnosa dviju država.


Vučić i Grabar-Kitarović ranije u petak imali su bilateralne razgovore i u odvojenim izjavama izrazili nadu da se odnosi Hrvatske i Srbije u dogledno vrijeme mogu poboljšati, a hrvatska je predsjednica poručila kako je vrijeme za iskorak u odnosima dviju zemalja.