Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Predsjednica u Poljskoj

Grabar-Kitarović na obilježavanju 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata: 'Hrvatski narod najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2019. u 15:49 2019-09-01T15:49:03+02:00

»Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana«, rekla je predsjednica

ZAGREB Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u nedjelju u Varšavi na komemoraciji u prigodi obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, priopćeno je iz njezina ureda.

»Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana«, rekla je predsjednica.

»Obilježavamo 80. godina od početka Drugoga svjetskoga rata, što je iznimno važna obljetnica – za Hrvatsku, Poljsku i za cijeli svijet. Ova obljetnica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bi morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata«, dodala je, stoji u priopćenju.

Niz predsjednik država i vlada boravi u nedjelju u Poljskoj povodom komemoracije 80. godišnjice izbijanja Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji u Varšavi sudjeluju među ostalima i njemačka kancelarka Angela Merkel i američki potpredsjednik Mike Pence.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.