Ministar u Krapini

Goran Marić najavio rješavanje problema zgrade kumrovečke političke škole

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Ministar je naglasio kako će se poduzeti sve aktivnosti da takva vrijedna imovina više ne propada i da se stavi u funkciju. Rekao je da se više neće raditi kao dosada, a problem vidi u tome što se nije dovoljno tržišno razmišljalo



KRAPINA Ministar državne imovine Goran Marić najavio je u utorak u Krapini da njegovo ministarstvo kreće u rješavanje problema objekta političke škole u Kumrovcu koji već dvadesetak godina bezuspješno pokušava dobiti novog vlasnika.


Ministar je naglasio kako će se poduzeti sve aktivnosti da takva vrijedna imovina više ne propada i da se stavi u funkciju. Rekao je da se više neće raditi kao dosada, a problem vidi u tome što se nije dovoljno tržišno razmišljalo.


»Sada se u Ministarstvu razmišlja strateški i tržišno. Izvest će se nova procjena, objaviti novi natječaji i prodavat će se po cijeni po kojoj netko želi kupiti«, istaknuo je Marić. Na pitanje novinara jesu li spremni prodati tu nekretninu i za jednu kunu, Marić je rekao kako misli da ne, jer će se napraviti procjena da se vidi koliko vrijedi ta nekretnina.




Inače, ministar državne imovine Goran Marić u Krapini je održao sastanak s gradonačelnikom Zoran Gregurevićem, koji je od njega tražio podršku za projekt »Crna kraljica«, odnosno za uređenje Starog grada. Naime, u gradu planiraju urediti cijeli lokalitet. No, s obzirom da je zgrada u vlasništvu grada, dok je okolno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske, za projekte trebaju suglasnost ministarstva.


»Trenutno je na natječaj kulturne baštine prijavljena izrada projektne dokumentacije za uređenje cijelog lokaliteta, odnosno uređenje zgrade, prilaznih puteva, cijele infrastrukture, kao i hortikulturno uređenje. U ovom trenutku treba nam suglasnost ministarstva kako bi se te nekretnine mogle koristiti. Ministarstvo je pozitivno odgovorilo na naše traženje«, pojasnio je gradonačelnik.


Ministar je to potvrdio riječima da su stvoreni svi preduvjeti da Ministarstvo državne imovine da suglasnost za provedbu projekta.


»S radošću se odazivam svim pozivima čelnika lokalne i regionalne samouprave. Rado dolazim da se upoznam s problemima lokalne samouprave vezanu uz pitanja mog ministarstva, a i smisao države je biti što bliže ljudima, pa evo i ministarstvo pokušava biti što bliže ljudima, gradovima i općinama«, izjavio je Marić.


Najavio je da će se odsada ovakvi i slični problemi brže rješavati jer je novim ustrojem Ministarstva veća briga posvećena rješavanju upravo problema koje imaju jedinice lokalne i regionalne samouprave.