Upozorava na štetne medijske istupe

Glavni odbor SDP-a: Mrsić poručio da obračun s kritičarima neće podići rejting stranke

Tihana Tomičić

Snimio Davor Kovačević

Snimio Davor Kovačević

Glavnom odboru obratio se i Vojko Obersnel koji je pozvao Bernardića "da stranka počne raditi, da svi daju sve od sebe, a kad se dođe do rezultata tada više neće moći ni biti kritike". Na kraju je svih pozvao da ponovo pročitaju "Carevo novo ruho"



Na Ibleru je i dalje u tijeku  prva točka i još se nije glasalo o povjerenju Davoru Bernardiću.


Kako se saznaje, sada govore zastupnici koje su ranije mnogi prozivali za nerad. Peđa Grbin nabrajao je što je sve napravio kao zastupnik, rekao je da je od Bernardića očekivao barem malo samokritike.


Mirando Mrsić je ponovio svoje stare stavove da SDP nema smjera i da je najlakše za to okriviti Klub zastupnika i napadati kritičare. No obračun s kritičarima neće podići rejting stranke, rekao je Mrsić, dok je Arsen Bauk pozvao kolege da rade obrnuto nego dosad – da loše kažu unutar stranke a da vani pred kamerama govore o onom dobrom.




Glavnom odboru obratio se i Vojko Obersnel koji je pozvao Bernardića “da stranka počne raditi, da svi daju sve od sebe, a kad se dođe do rezultata tada više neće moći ni biti kritike”. Na kraju je svih pozvao da ponovo pročitaju “Carevo novo ruho”.



Sabina Glasovac poručila je vrhu stranke da slobodno danas izglasaju povjerenje Bernardiću pa čak i izbace oni koji smetaju. “Ali ako za šest mjeseci rejting ne poraste, razmislite i o svojoj odgovornosti”, poručila je Glasovac Bernardiću i ostalima.


Kako se saznaje, Davor Bernardić je i na raspravi na Glavnom odboru SDP-a ponovio riječi s Predsjedništva o tome koliko se stranci šteti istupima po medijima te je i ovoga puta mahao isječcima novinskih tekstova u kojima neimenovani izvori kritiziraju predsjednika.


 


Srđan Subotić pozvao ga je međutim da unatoč tome ne smije biti isključivanja iz stranke, i da je upravo njegova odgovornost da svi ostanu zajedno u stranci. 


Inače, prema novom poslovniku prvo govore članovi GO, kojih je prijavljeno jos 20-ak, a tek onda riječ mogu dobiti gosti, odnosno sami zastupnici pa i članovi Predsjedništva, što znači da se burnija rasprava očekuje tek kasnije, jer su kritičari predsjednika upravo među zastupnicima.


Ima i zahtjeva da se glasanje o povjerenju predsjedniku “preseli” na konvenciju jer je to pravi odraz raspoloženja članstva.



Na sjednici Predsjedništva ujutro je samo verificiran zapisnik s prošle sjednice, što znači da prijedloga za bilo čije isključivanje formalno još nema.


Uglavnom, zasad većina kritizira zastupnike da se trebaju manje baviti kritikama, a više svojim poslom.