Nalog stečajnog upravitelja

Gasi se pogon Dalmacijavina, oko 300 radnika ide na burzu

Hina

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL

"Točno je da će se pogon za punjenje ugasiti, a trgovine zatvoriti. Odluku o tome je donio Odbor vjerovnika, a trebala bi je potvrditi skupština vjerovnika u petak na Trgovačkom sudu. To radimo kako bi kupac, tvrtka 'Oštrc' Marinka Zadre, suvlasnika Viro grupe, u roku od dva tjedna mogla uplatiti 70 milijuna kuna, za koliko je Dalmacijavino kupljeno", kazao je Mitrović 



SPLIT - Radnici splitskog Dalmacijavina, njih nešto manje od 300, od prosinca će najvjerojatnije na Zavod za zapošljavanje jer je stečajni upravitelj Perica Mitrović naložio gašenje pogona.


Mitrović je istaknuo da je po zakonu dužan do kraja studenog ugasiti pogone kako bi novi vlasnik mogao preuzeti Dalmacijavino, dok će se trgovine zatvoriti do sredine siječnja, a dodao je i da će novi vlasnik po potrebi zvati radnike na posao ovisno o potrebi. 


“Točno je da će se pogon za punjenje ugasiti, a trgovine zatvoriti. Odluku o tome je donio Odbor vjerovnika, a trebala bi je potvrditi skupština vjerovnika u petak na Trgovačkom sudu. To radimo kako bi kupac, tvrtka ‘Oštrc’ Marinka Zadre, suvlasnika Viro grupe, u roku od dva tjedna mogla uplatiti 70 milijuna kuna, za koliko je Dalmacijavino kupljeno”, kazao je Mitrović dodavši da na skladištu imaju dovoljno zaliha robe za još pola godine. 




Dalmacijavino je nakon dvije godine i 11 pokušaja, prodano u veljači ove godine za 70,5 milijuna kuna Marinku Zadri. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodana je i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a u sklopu ponude je bila i drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru. Tvrtka “Oštrc” je tako postala vlasnik zaštićenog brenda Pipi te ostalih brendova čija je vrijednost procijenjena na osam milijuna kuna.


Novi vlasnik Dalmacijavina nakon kupovine najavio je da će vinariju preseliti u Drniš, a proizvodnju “Pipija” u Grude.