Udruga opet o "zakonu partije"

GROZD: MZOS licemjerno brine o učenicima nametanjem svjetonazora vladajućih

Hina

Ministarstvo je "svim ravnateljima škola uputilo pismo u kojemu ih poziva 'da spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima'", podsjeća GROZD pitajući koga ministar predstavlja, ako je svjetonazor koji je potpisalo 750.000 građana "tuđi svjetonazor"



Ministarstvo je “svim ravnateljima škola uputilo pismo u kojemu ih poziva ‘da spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima'”, podsjeća GROZD pitajući koga ministar predstavlja, ako je svjetonazor koji je potpisalo 750.000 građana “tuđi svjetonazor”.


“Istovremeno se već drugu školsku godinu sustavno, kroz četvrti modul zdravstvenog odgoja svim učenicima u svim školama u Hrvatskoj nameće ideologija i svjetonazor vladajućih. Taj su svjetonazor odlučili nametnuti svima, pod svaku cijenu, gazeći volju naroda, pravila demokracije i pluralnosti, zakone i propise… U tom slučaju ne vrijedi ‘poštovanje različitosti i tolerancija’ na koje se Ministarstvo poziva u spomenutom pismu ravnateljima. Jedini zakon je zakon partije, jedini dozvoljeni svjetonazor u Hrvatskoj je svjetonazor partije! Silno je to licemjerje”, ističe GROZD.


“Služi li naše školstvo odgoju djece ili ispiranju dječjih mozgova po partijskom modelu za koji smo se nadali da pripada nekim davnim vremenima”, pita Udruga Glas roditelja za djecu u reakciji na pismo koje je ministar Željko Jovanović jučer uputio ravnateljima osnovnih i srednjih škola.




Ministarstvo je jučer potaknuto upitima vezanim uz sumnje na ucjene i prisile djece uoči državnoga referenduma koji je inicirala građanska inicijativa “U ime obitelji” uputilo pismo u kojemu ravnatelje poziva da “spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima”.


Ministarstvo je u pismu apeliralo na odgojno-obrazovne radnike da se suzdrže od iznošenja osobnih stajališta i rasprave o navednom pitanju, ističući da će “bilo kakvo neprihvatljivo postupanje odgojno-obrazovnih djelatnika vezano uz predstojeći referendum smatrati bitnom povredom radne obveze”.