Pobrojao sve izjave

GRBINOVA PORUKA BERNARDIĆU ‘Imao je priliku danas stati na branik građanske države. Umjesto toga je izbacivao Mrsića’

Tihana Tomičić

Danas je bio odličan dan za Davora Bernardića da iskoristi povjerenje koje je dobio od članova stranke da stane na branik građanske i sekularne Hrvatske. On to nije učinio već je dan iskoristio za isključivanje Miranda Mrsića iz SDP-a…, napisao je Grbin



Nakon što je Mirando Mrsić isključen iz SDP-a danas odlukom Glavnog odbora, potpredsjednik stranke Peđa Grbin pobrojao je na Facebooku stare izjave Davora Bernardića o tome da više ne smije biti isključivanja, i time ga prozvao za nevjerodostojnost. Post donosimo u cijelosti:


– Dosljednost i vjerodostojnost političara spadaju među osnovne pretpostavke za dobivanje ili zadržavanje povjerenja građana.


Zbog toga se političar koji je prije dolaska na čelo stranke izjavljivao:




„Izbacivanje ili obračun nikome ništa nije dobro donijelo. Zato sam protiv izbacivanja. Treba naći snagu za zajedništvo.“,


„Olako smo se odrekli nekih ljudi, moramo početi okupljati. Ja sam uvijek protiv izbacivanja.“,


„Mene se nitko ne mora bojati jer se nikada nisam revanšistički obračunavao s neistomišljenicima.“,


„Glasao sam, recimo, protiv raspuštanja splitskog ogranka kada nitko nije bio protiv. Bio sam protiv izbacivanja mnogih članova i članica.“,


„Bio sam protiv raspuštanja članstva zato što kad jednom nešto razrušite teško je vratiti natrag izgubljenu snagu. Ljude je najlakše odbaciti, ali time radite i najveću štetu.“,


a po dolasku na njeno čelo počeo s raspuštanjem ogranka i isključivanjem članova ne treba čuditi kada po istraživanju javnog mnijenja dvostruko više anketiranih o njemu ima negativan nego pozitivan dojam.


Danas je bio odličan dan za Davora Bernardića da iskoristi povjerenje koje je dobio od članova stranke da stane na branik građanske i sekularne Hrvatske. On to nije učinio već je dan iskoristio za isključivanje Miranda Mrsića iz SDP-a…, napisao je Grbin.


Istovremeno, Mirando Mrsić je putem iste društvene mreže rekao:


”Drage članice i članovi SDP-a, drugarice i drugovi,


Glavni odbor SDP-a donio je danas odluku o mom isključenju iz članstva SDP-a jer nisam želio odustati od Zakona koji našim radnicima osigurava sigurno radno mjesto!


Ovakvim činom SDP se, pod vodstvom Davora Bernardića, javno odrekao radnika, sindikata i civilnog sektora koji su podržali politiku koju nose zakoni koje sam predložio.


Kao uvjereni socijaldemokrat smatram da je konačno došlo vrijeme da radnike i naše građane stavimo u fokus našeg djelovanja, okupljajući pri tome sve one koji nam u tome mogu pomoći. Zbog toga sam danas kažnjen isključivanjem iz stranke čija mi je dobrobit bila temelj moga djelovanja.


Na moju osobnu žalost današnjom odlukom vodstvo SDP-a je potvrdilo da SDP nije krenuo tragom promjena, već je potvrdilo da se u SDP-u ne tolerira drugačije mišljenje. Potvrdilo je da SDP u djelovanju ne vode ideali već pragmatizam, da su od dobrobiti građana važniji unutarstranački obračuni.


Danas je potvrđeno da je SDP na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka jer ovakav SDP ne može biti predvodnikom demokratizacije našeg društva jer nije sposoban demokratizirati niti sebe, a kamoli Hrvatsku.


Imam potrebu svima vama, mojim stranačkim kolegama koji dijelite socijaldemokratska uvjerenja kao i ja, poručiti da ne odustajete od SDP-a i nastojanja da se u SDP-u provede političko, kadrovsko, vrijednosno i moralno provjetravanje kako SDP ne bi iščezao s političke scene.


Nemojte dopustiti da nekolicina ljudi kojima je jedini interes vlastito, a ne opće dobro, uništi i ono malo povjerenja u socijaldemokratsku ideju kod naših građana.


Ja i dalje ostajem predan svojim uvjerenjima zbog čega sam nakon dugo godina predanosti SDP-u isključen iz članstva.


Moje isključenje ne smatram okretanjem leđa SDP-u, jer sam uvjeren da će loši rezultati rada i postupaka SDP-a doći na naplatu nakon čega će se pokrenuti potrebni procesi za koji sam se oduvijek zalagao. Uvjeren sam da će tada doći vrijeme za moj povratak.


Hvala svim članicama i članovima SDP-a koji su mi u mojoj borbi za bolji SDP dali podršku.


Vaš,Mirando Mrsić