Stroj za uzimanje

GRAĐANI OPREZ! Ovaj bankomat ne isplaćuje novac, ali će iznos koji ste željeli uzeti skinuti s vašeg računa

L. T.

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

O ovom slučaj obavijestili smo službu za korisnike Raiffeisen banke, koja je zaprimila prigovor. Službenica koja radi na zaprimanju reklamacija izvijestila nas je da će stručnjaci banke provjeriti o čemu se radi, a potom i nadoknaditi pretrpljenu štetu. 



Bankomat Reiffeisen banke na Barčevom trgu u Zagrebu, kod tržnice Utrine, ne isplaćuje novac, ali iznos koji ste željeli uzeti skida s vašeg računa.


Ovaj slučaj dogodio se potpisanom autoru, inače klijentu Zagrebačke banke.


Obzirom da bankomat matične banke nije radio, novac smo pokušali uzeti s bankomata Raiffeisen banke, ali taj je izbacio ceduljicu na kojoj piše: “Posljednja transakcija je poništena radi greške uređaja. Vaš račun nije terećen. Hvala što ste koristili bankomat RBA.”




Nakon što smo dobili ovakav listić, za svaki slučaj smo, putem aplikacije mobilnog bankarstva, provjerili stanje računa. Mobilna aplikacija pokazala je da je novac skinut s računa, i ne samo iznos koji smo poželjeli uzeti s bankomata RBA, nego i iznos naknade u visini od 11,50 kuna.


O ovom slučaj obavijestili smo službu za korisnike Raiffeisen banke, koja je zaprimila prigovor. Službenica koja radi na zaprimanju reklamacija izvijestila nas je da će stručnjaci banke provjeriti o čemu se radi, a potom i nadoknaditi pretrpljenu štetu. Ovo će, ustvrdili su, provjeriti s našom matičnom Zagrebačkom bankom.


Dakako, o svemu smo izvijestili i Zagrebačku banku, koja je zaprimila reklamaciju i koja će provjeriti o čemu se radi s Raiffeisen bankom. Službenica Zagrebačke banke ustvrdila je da će novac biti vraćen, kao i iznos naknade, ali za to treba čekati “bilanciranje bankomata” RBA.


Stoga, ukoliko ste klijent neke druge banke, a poželite uzeti novac s bankomata RBA u na Barčevom trgu u Zagrebu, možda je bolje da o tome još jednom razmislite. Moglo bi vam se, naime, dogoditi da ostanete bez novca.


Kod bankomata RBA-a na Barčevom trgu, valja dodati, našli smo još najmanje sedam listića na kojima je pisalo da je “posljednja transakcija poništena radi greške uređaja”, odnosno da račuin onih koji su pokušali uzeti novac “nije terećen”, kao i zahvalu jer su slučajni namjernici “koristili bankomat RBA.”


Lako je moguće da je svim klijentima koji su se našli kod neispravnog bankomata stroj skinuo novac s računa, dok im željeni iznos nije isplatio.