HDZ-ovi kriteriji

GLAS: HDZ odnosom prema Lori Vidović izdao nacionalne interese

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



ZAGREB Građansko-liberalni savez (GLAS) ocijenio je u subotu da odluka HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu da ne podrže kandidaturu Lore Vidović za Europskog ombudsmana nije u skladu s interesima Hrvatske i njezinih građana, ustvrdivši kako je HDZ-u jedini kriterij stranačka pripadnost.


“Građansko-liberalni savez oštro osuđuje ponašanje HDZ-ovih eurozastupnika koji su odbili potpisom podruprijeti kandidaturu hrvatske pučke pravobraniteljice Lore Vidović za Europskog ombudsmana”, stoji u priopćenju GLAS-a.


Lora Vidović je iznimno kvalitetna kandidatkinja, a HDZ joj je nije dao podršku isključivo zato što nije njihova članica, smatraju.




Takvim odnosom prema kandidaturi Lore Vidović, koja bi uz potporu HDZ-ovih eurozastupnika imala ozbiljne šanse da bude izabrana, HDZ jasno pokazuje da su jedini interesi o kojima vode računa interesi njihove stranke, napominju iz GLAS-a.


Taj primjer pokazuje da je, kako u Hrvatskoj, tako i međunarodno, HDZ-u jedini kriterij stranačka pripadnost, dok su nacionalni interesi i interesi hrvatskih građana HDZ-u nevažni, upozoravaju.


To, nažalost, nije ni prvi ni zadnji put da te interese izdaje, i Hrvatska je zbog toga već nekoliko puta izgubila priliku da njezini kandidati budu izabrani na važne pozicije u europskim i međunarodnim institucijama, ističu u GLAS-u.