Zagrebački proračun

Forum mladih ‘obrisao pod’ s Bernardićem: Ne kriju da ga ne vole. “Zašto plačeš? Ti si slagao listu”

Portal Novilist.hr

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bernardić je razočaran načinom glasovanja za Bandićev proračun, ali ubrzo mu je stigao brutalni odgovor Foruma mladih SDP-a



ZAGREB akon što su u zagrebačkoj Gradskoj skupštini svojim glasovima pomogli izglasavanje gradskog proračuna za iduću godinu, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić i HSLS-ov gradski zastupnik Miroslav Polovanec odmah su isključeni iz svojih stranaka.


»Donijeli smo odluku da se dosadašnji glavni tajnik stranke i zastupnik u Skupštini grada Zagreba zbog današnjeg poteza mimo svih konzultacija i bilo kakvog dogovora sa strankom momentalno udalji iz stranke i dobije otkaz s dužnosti koju je profesionalno obavljao«, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak za Hinu.


Natjerao ga život


To što je napravio ide njemu na čast, zbog čega je napravio ne znam, još jutros uoči skupštine SMS porukom je jasno dao do znanja da će glasati protiv proračuna, kao što bio dogovor kluba u kojem je do danas djelovao, tvrdi Beljak.




Kazao je kako je Ćorićev postupak za njega potpuno iznenađenje, a tim je veće jer je riječ o dosadašnjem profesionalnom zaposleniku HSS-a.



»No, očito je da nas u politici ništa ne može iznenaditi kad znamo tko je s druge strane – gospodin Bandić i gospodin Plenković. Jasno je da su to oni izrežirali«, kazao je Beljak.


Siguran je da se radi o korupciji te je pozvao institucije da istraže što to znači. Dodao je kako mu je Ćorić, kada ga je pitao zašto je tako glasovao, odgovorio da ga je na to natjerao život.


»Kad meni kao predsjedniku, šefu i prijatelju, dojučerašnjem i današnjem, kaže da ga je život natjerao, ne znam što bi to trebalo značiti osim da su ga kupili«, smatra Beljak.


Brutalni odgovor


Cijelom situacijom razočaran je i šef SDP-a Davor Bernardić.


– Razočaran sam zbog razvoja događaja u Skupštini. To je klasični primjer trgovine. Od Kluba Darinka Kosora nisam ni očekivao više, na njega je vršio pritisak sam Plenković. Duboko me ražalostilo što je kolega iz HSS-a digao ruku. On sigurno više neće biti član Kluba SDP-a, napisao je na svom Twitteru.


Ubrzo mu je uslijedio brutalni odgovor Foruma mladih SDP-a Zagreba.


– Zašto plačeš? Ti si slagao listu za Skupštinu, odgovorili su stranačkom šefu.