Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
21. siječnja 2020.
Plenarna rasprava u Bruxellesu

Flego o financijskom proračunu EU: Razvojan i vizionarski, a ne strogi bankarski

Flego o financijskom proračunu EU: Razvojan i vizionarski, a ne strogi bankarski
Flego o financijskom proračunu EU: Razvojan i vizionarski, a ne strogi bankarski
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2019. u 16:29 2019-10-10T16:29:22+02:00

'Europski proračun ne smije biti strogi bankarski, već razvojan i vizionarski proračun s ciljem da Europa ima najveći rast BDP-a u svijetu, a građani najveći rast standarda. Da bismo to učinili, moramo jasno definirati naše strateške prioritete – obrazovanje, digitalizaciju, zelene politike, sigurnost!', rekao je Flego

 

BRUXELLES  „Još je veći izazov od samog Brexita pronaći nov i uspješan ekonomski model EU, kojeg će Europa i sve zemlje članice koristiti u narednim godinama“, istaknuo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego povodom današnje plenarne rasprave u Bruxellesu o višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje 2021-2027. 

- Europski proračun ne smije biti strogi bankarski, već razvojan i vizionarski proračun s ciljem da Europa ima najveći rast BDP-a u svijetu, a građani najveći rast standarda. Da bismo to učinili, moramo jasno definirati naše strateške prioritete – obrazovanje, digitalizaciju, zelene politike, sigurnost! U svemu tome, nipošto nemojmo podcijeniti kohezijsku politiku i njezin značaj, naglasio je Flego te dodao da ne može prihvatiti ideju o rastu udjela zemalja članica s 15 na 30 posto po odobrenom projektu, priopćio je Lokalni ured zastupnika u EP-u Valtera Flega.

 

- Očekujem zaustavljanje takve ideje, jer vjerujem u Europu, u kohezijsku politiku i solidarnost država članica, zaključio je Flego koji se oštro protivi smanjenju sredstava kohezijske politike, posebice jer to za male i siromašnije države kao što je Hrvatska znači opasnost od iznimno otežane realizacije velikog broja projekata.

Europski je parlament tako danas usvojio Rezoluciju o višegodišnjem financijskom okviru 2021-2027 i vlastitim sredstvima, koja predstavlja službeno stajalište Parlamenta.

Ključno je bilo da Parlament iznese svoje stavove prije sljedećeg sastanka Europskog vijeća, koji će se održati 17. i 18. listopada 2019. Zastupnik IDS-a u EP-u Valter Flego i njegova politička grupacija Renew Europe traže da novi višegodišnji financijski okvir osigura konkurentnost EU, osiguravajući da EU bude predvodnik u borbi protiv klimatskih promjena. 

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.