Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 27
Sutra: 12° 12° 27
11. studenoga 2019.
Spajanje, gašenje, rezanje...

FINILI SU BALI Smanjuje se broj Vladinih agencija, zavoda, instituta, zaklada...

Foto arhiva
Foto arhiva
Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2018. u 13:45 2018-08-02T13:45:08+02:00

Riječ je o 54 tijela koja bi se trebala ukinuti ili spojiti s ministarstvima ili drugim društvima: od agencija s više od 600 zaposlenih do društava sa samo dvoje zaposlenika, rekao je premijer Andrej Plenković

ZAGREB Vlada je u četvrtak prihvatila zaključak o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima »u cilju racionalizacije državne uprave«.

Riječ je o 54 tijela koja bi se trebala ukinuti ili spojiti s ministarstvima ili drugim društvima: od agencija s više od 600 zaposlenih do društava sa samo dvoje zaposlenika, rekao je premijer Andrej Plenković.

»Cilj je učinkovita, brza, jednostavna i transparentna javna uprava«, istaknuo je Plenković te dodao da će nadležna ministarstva nakon današnjeg zaključka pristupiti daljnjim koracima kako bi poduzela zakonske i druge promjene za smanjenje broja tijela.

»To će biti ozbiljna i kvalitetna reforma koja će dovesti do racionalizacije državne uprave i tijela s javnim ovlastima na korist hrvatskih građana i imati i određene financijske uštede«, ocijenio je premijer.

Prema dokumentu objavljenu na stranicama Vlade, od 1. siječnja 2019. ukida se Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju i Proizvodnja-regeneracija d.o.o. u stečaju, prodaje se HP Produkcija d.o.o., a gase Odašiljači i veze BIH d.o.o.

Kada se steknu uvjeti, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka potpast će pod Ministarstvo financija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.