Emocije

FANTASTIČAN DOČEK U VARAŽDINU Dalić: Treba nam zajedništvo i pozitiva

Hina

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 Veličanstven doček izborniku Zlatku Daliću i dijelu stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije priređen je u utorak navečer u Varaždinu, gdje je Kapucinski trg bio premali da bi primio sve one koji su ih željeli pozdraviti pa su tisuće ljudi ispunile i okolne ulice. »Ovo ću ja pamtiti cijeli život – ovo je moj grad, moj Varaždin. Toliko emocija i ljubavi, toliko zajedništva, zaista jedna prekrasna slika. Hvala mom Varaždinu na ovakvom dočeku«, rekao je izbornik.Za jučerašnji doček u Zagrebu rekao je da je bilo »veličanstveno, prekrasno




»Te se emocije neće nikad slegnuti, cijeli će nam život to ostati u sjećanju. Mi smo očekivali doček, ali ne ovakav, takvu prekrasnu sliku i toliko emocija. To čovjeka učini ponosnim, sretnim, i ja sam i zaplakao par puta kad sam vidio i starije i mlađe ljude da su s puno emocija bili uz nas«, rekao je Dalić.



Izbornik je istaknuo kako mu je drago da cijela Hrvatska posvuda dočekuje svoje junake te da je upravo to ono što nam treba – zajedništvo i pozitiva.O mogućem odlasku s mjesta izbornika: Ima nekih stvari koje pamtim, ali nakon svega ovoga moram dobro razmislitiNovinare je zanimalo i je li moguće da uz takvu potporu cijele zemlje mogao otići s mjesta izbornika.»Nije vrijeme ni mjesto da o tome govorim. Ima nekih stvari koje pamtim, ali nakon ovoga svega moram dobro, dobro razmisliti. I ova slika u Varaždinu… To su trenutci za koje se živi i koje ću pamtiti cijeli život. Umoran sam, ali za ove ljude se mora smoći snage«, rekao je vidljivo umoran Dalić, s kojim su se svi željeli fotografirati. Ponovio je kako svi moramo biti zajedno, bez podjela, bez ružnih slika, te da su naši navijači u Rusiji bili najbolji, bez incidenta i problema.»Bili smo dostojanstveni i u pobjedi i u porazu, i to je ono što ja tražim. Samo pozitiva«, zaključio je Dalić.


Dalić o Thompsonu -»Lijepa li si« je hrvatska pjesma


Na novinarsko pitanje tko je izabrao pjevača Thompsona za nastup, izbornik je odgovorio: »Nemojte mi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, nije vrijeme za provokativna pitanja. Kakve pjevače, koje pjevače? To je hrvatska pjesma, »Lijepa li si«, rekao je Dalić. »Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, Nemojte, molim vas, imajte respekta prema ovim ljudima. Nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna!, rekao je DalićMeđu članovima stručnog stožera koji su se izborniku Zlatku Daliću pridružili na pozornici bili su Marijan Mrmić, trener vratara u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, dr. Boris Nemec, liječnik Vatrenih, te Dalićeva »desna ruka» Dražen Ladić.


»Ovo što mi ovih dana doživljavamo zaista je lijepo doživjeti i daj Bože da potraje što dulje. Do prije nekoliko mjeseci situacija nije bila sjajna i Zlatko je vodio veliku borbu oko formiranja svog stožera i dobio ju je. Sad su vodili veliku borbu na Svjetskom prvenstvu i dobio je i tu borbu. Zato svi zajedno možemo samo reći – hvala ti Zlatko«, poručio je Ladić.S izbornikom Dalićem i njegovim suradnicima na pozornici je bio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, a okupljene su zabavljali Zaprešić Boys, Tony Cetinski, klapa Kampanel, Prljavo kazalište, Mejaši, Dobre vibracije i Marko Perković Thompson. Feštu na Kapucinskom trgu upotpunio je i prelet zrakoplova te veličanstveni vatromet nakon glazbenog dijela programa.Doček su organizirali Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin.Dalića je rano popodne u ulici gdje živi s obitelji u Varaždinu dočekalo stotinjak susjeda s pjesmom. On je tada ponovio da često ističe kako je rodom iz Livna, čime se ponosi, ali da je za sve što je postigao u nogometnoj igračkoj i trenerskoj karijeri zaslužan Varaždin i da će uvijek reći da se osjeća Varaždincem.


Zlatko Dalić