Hibridni rat

Evo što kaže novinar koji se našao na Plenkovićevoj meti: Pitao me jesam li u Beogradu ili Hrvatskoj, a obojica smo u Budimpešti

P. N.

foto: facebook/MiodragSovilj

foto: facebook/MiodragSovilj

Nakon jučerašnjeg "hibridnog nastupa" ministra obrane Damira Krstičevića, uslijedio je nastup na istom tragu u režiji Andreja Plenkovića. Na pitanje novosadskog novinara Miodraga Sovilja, koji radi za ispostavu N1 televizije, s kime to hibridno ratuje Hrvatska, hrvatski premijer novinaru je uzvratio besmislenim protupitanjem: Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?



Članovi hrvatske Vlade pokazuju priličnu nervozu zbog pitanja o takozvanom hibridnom ratu, u koji Andrej Plenković nastoji na silu “ugurati” i Hrvatsku.


Prema široko rasprostranjenom uvjerenju, hrvatskoj javnosti priča o hibridnom ratu, inače, pokušava se proturiti kao još jedno sredstvo manipulacije s ciljem zatvaranja ustiju svima koji ne misle onako kako misli hrvatski državni vrh.


Nakon jučerašnjeg “hibridnog nastupa” ministra obrane Damira Krstičevića, uslijedio je nastup na istom tragu u režiji Andreja Plenkovića. Na pitanje novosadskog novinara Miodraga Sovilja, koji radi za ispostavu N1 televizije, s kime to hibridno ratuje Hrvatska, hrvatski premijer novinaru je uzvratio besmislenim protupitanjem: Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?




– Iznenadio me takav Plenkovićev odgovor. Iznenadio me prije svega jer smo obojica u tom trenutku bili u Budimpešti, ali mislim da je Plenković na taj način zapravo pronašao put da ne odgovori na legitimno novinarsko pisanje, bez obzira na kojem jeziku ono bilo postavljeno, komentira za naš list novosadski kolega s N1 televizije.


Hibridno ratovanje, podsjetimo, postalo je u posljednje vrijeme mantra Andreja Plenkovića i članova njegove Vlade, bez obzira što je Sigurnosno-obavještajna agencija utvrdila i javno priopćila da se nikakav hibridni rat u Hrvatskoj ne događa.