Kotoriba

Epilog bizarne svađe na nedjeljnoj misi: Župnik je otišao i neće se više vratiti

P. N.

foto: e-medjimurje

foto: e-medjimurje



Bizarna priča o nedjeljnoj misi u Kotoribi dobila je svoj nastavak. Na nedjeljnoj misi u tom međimurskom mjestašcu, podsjetimo, župnik Marinko Prstec posvađao se s vjernicima, a stvar je otišla tako daleko da je u crkvi zamalo došlo i do fizičkog obračuna.


Do obračuna je došlo jer je župnik stao kritizirati mještane, poimence prozivajući one koji ne dolaze u Crkvu.


Vjernici su izišli s mise, a župnik Prstec je pak nestao iz župe. U Varaždinskoj biskupiji informirali su da se tamo neće niti vraćati.




– S današnjim danom vlč. Marinko Prstec razriješen je službe župnika u Kotoribi zbog bolesti, a novim župnikom imenovan je vlč. Ivan Kljunić, rekao je za portal e-medjimurje biskupov tajnik Marko Domiter.


Velečasni Prstec, napominje e-medjimurje, “preuzeo je župničku službu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi u kolovozu 2014. godine, a tada je rekao kako se raduje ponovnom dolasku među Kotoripčane gdje je već bio na zamjeni”.


Također, tom prilikom je “zaželio je napredak i prosperitet župe i župljane pozvao na suradnju te međusobno uvažavanje, a sve u cilju služenja Bogu”.