Solidarnost

Elemental objavio pjesmu u znak podrške prosvjetarima: “Kad nas krenu ušutkavat’ možemo i glasnije”

P. N.

FOTO/Arhiva Zadarski List

FOTO/Arhiva Zadarski List

"I vrijeme je za solidarnost", poručuju iz Elementala.



Aktualni štrajk prosvjetara je trenutno goruća tema u Hrvatskoj, a u ovim se trenucima u Zagrebu okupljaju ljudi iz čitave Hrvatske da izraze svoju podršku. Kulminacija štrajka je prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića u simboličnih 12.05 sati.


Prošlog su tjedna članovi domaćeg benda Elemental na društvenim mrežama objavili javnu podršku prosvjednim radnicima. “Većina Elementala su po struci nastavnici, profesori. To je još jedan razlog zbog kojeg i osobno doživljavamo štrajk prosvjetara koji podržavamo u potpunosti! Dragi profesori, nastavnici, učitelji, pedagozi: mi smo uz vas – mi smo vi – mi smo jedno! ZAjedno!Solidarnost! Borite se da ne budete goli i bosi. Puse od Elementala!”, napisao je bend na svojoj Facebook stranici i pribavio mnoštvo “lajkova” i komentara na objavu.

“Mi, ovdje kod nas, smo tolerantni ljudi. Možemo puno toga podnijeti, progutati i preživjeti. Stisnuti zube kad treba. Jer razmišljamo: preživjeli smo do sada, preživjet ćemo i nadalje. Ali postoji trenutak kad nam zbilja prekipi, kad dignemo glas za tu mrvicu poštovanja i razumijevanja, kad ne uzmičemo ni centimetra. Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost. Mi muzičari smo osjetljivi na borbu svojih sugrađana. Pogotovo onih koji su nas odgojili i podignuli. Vaša borba je i naša borba. Ljudi, držimo vam leđa. Ovaj put ne uzmičemo. Za bolje sutra” prenosi Sound – Report poruku benda.


Uskoro je nastala i pjesma “Solidarnost” za koju bend kaže da je nastala u jedno popodne. “Solidarnost je pjesma podrške prosvjetnim radnicima napisana, snimljena, mixana i masterirana unutar 12 sati u nedjelju 24.11.2019. Službeni vertikalni spot napravljen je kroz isto popodne, a sastavljen je od video materijala i fotografija iz 75 škola u kojem sudjeluje preko 1000 prosvjetnih radnika. Hvala od srca svima koji su sudjelovali”, napisali su na Facebooku.