Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Turistička komisija

ETC za "kraljevski odmor" ove godine preporuča posjet Hrvatskoj

Foto: D. ŠKOMRLJ
Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2018. u 8:36 2018-01-31T08:36:58+01:00

Hrvatsku predstavljaju kao zemlju koja je unikatna po mnogo čemu, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, prekrasnim plažama, morem, rijekama, planinama, jezerima i vrlo atraktivnim i dobro posjećenim glazbenim i filmskim festivalima.

Europska turistička komisija (ETC) u prvom ovogodišnjem izdanju svog magazina Europe-Visit Europe, među 20 europskih odredišta koje preporuča ove godine posjetiti, spominje i Hrvatsku kao »kraljevski izbor za odmor«, u kojoj se može »osjetiti nevjerojatna magnetična privlačnost«.

Uz pitanje »koje ćete novo mjesto posjetiti ove godine?«, iz ETC-a u zimskom izdanju svog online magazina donosi, kako kažu, niz sjajnih ideja za putovanja po Europi, s naglaskom da ova godina obećava da će »biti uzbudljiva za posjećivanje Europe«, jer nekoliko zemalja obilježava stogodišnje obljetnice s posebnim atraktivnim proslavama, koje uključuju i lokalnu gastro ponudu, tradiciju, običaje, brojna kulturna događanja i drugo.

»Naši stručnjaci za putovanja otkrivaju nam u magazinu 'pobjednike' među destinacijama u Europi ove godine, odnosno one koje donose nešto novo u ponudi smještaja, raznih atrakcija i drugog, sa zaključkom da se ostavite lutanja i uzmete u obzir prednosti odredišta koja vam preporučuju«, kažu iz ETC-a.

Među tih 20 destinacija su cijele zemlje, gradovi i regije, a Hrvatsku predstavljaju kao zemlju koja je unikatna po mnogo čemu, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, prekrasnim plažama, morem, rijekama, planinama, jezerima i vrlo atraktivnim i dobro posjećenim glazbenim i filmskim festivalima.

Ističu i da nudi izvrsnu hranu te da je to zemlja rođenja Nikole Tesle, kravate, penkale i dalmatinera, a preporuku ilustriraju fotografijom Ultra Europe festivala u Splitu te spotom HTZ-a s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima.

Od ostalih destinacija koje preporučuju za ovu godinu su još Slovačka, Wallonia u južnoj Belgiji, Rumunjska, Švicarska, španjolski grad Sevilla, Latvia, Vrtovi Tivoli u Danskoj, Portugal, Monako, Estonia, grad Antwerp u Flandriji-Belgiji, Češka s pet gradova, Poljska, Slovenija, austrijski Beč, Njemačka, Crna Gora te Irska, za koju kažu da je top regija za 2018., i Grčka.

Europska turistička komisija (European Travel Comission) je neprofitna organizacija odgovorna za promociju Europe kao turističke destinacije na trećim, prekomorskim tržištima. Usko surađuje s Europskom komisijom po pitanju turističkih politika, a okuplja 32 nacionalne turističke organizacije u Europi, koje surađuju na raznim projektima, razmjenjuju najbolje prakse, tržišne podatke i u zajedničkoj promociji Europe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.